Ilveksen iltatarinat – kisa

Olipa kerran hassu pieni tapahtuma, vaatimatonkin se oli. ”Eihän tämä nyt mitään erityistä ole”, ajateltiin. Joskus joku aloitti varovasti kertomuksen: ”kerran meille kävi niin, että…” Pikkuhiljaa ympärillä olevat ihmiset pysähtyivät, hiljentyivät ja keskittyivät. Kertomuksen aikana ihmiset hihittivät ja jossain vaiheessa joku pyyhki silmäkulmaansa. Kun kertomus loppui joku tuli kiittämään ja kertoi kuinka tapahtuma oli liikuttanut. Näin hassusta pikku tapahtumasta syntyi Tarina.

Tarina voi hiljentää, opettaa, antaa uusia ajatuksia ja pysäyttää, naurattaa ja itkettää.

Ilves 2019 leirillä on mahdollisuus kertoa joka ilta leirilippukunnassa iltatarina, jota ei ole kenties aiemmin kuultu. Nyt me etsimme noita tarinoita, missä lippukunnassa on piilossa oikea tarinoiden tarina, iltatarinahelmi!

Tervetuloa kisaamaan ja kokoamaan Ilveksen Iltatarinoita!

Kisan säännöt

Kisaan voi osallistua joko yksin, yhdessä kaverin kanssa tai vaikka koko oman partioryhmän kanssa.

Kisaan osallistumisoikeus on Hämeen partiopiirin lippukuntien jäsenillä ikäkaudesta riippumatta.

Kisassa tavoitteena on saada tehtyä partioaiheinen iltatarina, jonka voi lukea/kertoa yhden illan aikana ja joka on sopiva kerrottavaksi niin sudenpennulle kuin aikuisellekin.

Tarina voi olla tositapahtumiin perustuva, se voi olla tapahtunut itselle tai toiselle. Se voi olla itse keksitty satu. Tarina voi kertoa ihmisistä tai eläimistä, siinä voi olla satuolentoja, se voi tapahtua menneisyydessä tai tulevaisuudessa.

Tarina voi olla jopa raakile, eikä sen tarvitse olla kieliopillisesti täydellinen. Tarinan voi myös kirjoittaa englanniksi.

Tarina voi olla jonkun kertoma ja toisen ylös kirjaama. Esim. kirjoitustaidoton voi kertoa tarinan videolle ja joku toinen voi saattaa tarinan kirjalliseen muotoon.

Kisan aikataulu

Kilpailutarinat tulee palauttaa viimeistään 30.11. sähköpostilla osoitteeseen maria.lehtovaara@partio.fi.  Sähköpostissa tulee olla tarina liitteenä ja tarinan kertojan ja kirjoittajan yhteystiedot.

Palkinto

Juhla-aamiainen Ilveksellä: Tarinakisan voittajalle/voittajaryhmälle tuodaan leirillä yhtenä aamuna aamupala omalle teltalle.

Maine ja kunnia: Kilpailun parhaat ja Ilves 2019 leirille sopivimmat tarinat luetaan Ilves 2019 leirin aikana iltatarinoina. Tarinakisan voittaja julkistetaan Ilvesleirin avajaisissa.

Mitä tarinoille tehdään?

Kilpailuun osallistuneet tarinat oikoluetaan ja kirjoitusasu yhtenäistetään kevään 2019 aikana. Osallistumalla tarinakisaan tarinan kirjoittaja antaa automaattisesti luvan tekstin oikolukemiseen, tiivistämiseen yms. yhtenäistämisen vaatimiin muutoksiin. Ilves 2019-leirin jälkeen kaikki kilpailuun osallistuneet tarinat julkaistaan netissä (tarinankertojan nimellä varustettuna) ja ne ovat kaikkien lippukuntien käytössä.

Ideoita ja vinkkejä tarinan
synnyttämiseen:

Kuvittele istuvasi 80 vuotiaana keinutuolissa. Mikä on se partiotapahtuma, sattumus tai tilanne, jonka haluat itse kertoa omille lapsenlapsillesi partiosta? Miten tämä tapahtuma kerrottaisiin, jos tarina aloitettaisiin lauseella Olipa kerran….

Ota partiokokoukseen mukaan muutamia luonto/partioaiheisia kuvia. Miettikää mitä kuvassa on tapahtunut ennen kuvan ottoa tai mitä siinä tapahtuu pian kuvan ottamisen jälkeen? Miten tämä tapahtuma kerrotaan….

Mitä teidän partioryhmällenne on sattunut? Mikä sattumus kertoo partiosta jotain olennaista? Miten siitä syntyy tarina?

Miten jatkaisit lausetta…. Kerran kun me eksyttiin, niin….

Tarinan voi ensin kertoa videolla ja kirjoittaa myöhemmin.