PERHELEIRIN INFO LIPPUKUNNILLE 

Nano on Ilves19 perheleiri. Toivotamme kaikki lapsiperheet tervetulleiksi Nanoon! Perheleiri mahdollistaa pienimpien lasten perheiden osallistumisen Ilvekselle osaksi tai koko leirin ajaksi tarjoamalla lapsiystävälliset leiriolosuhteet lapsille ja aikuisille. Nano on suunniteltu pikkuväen tarpeita ajatellen. Perheleirin tavoitteena on mahdollistaa mahdollisimman monen aikuisen osallistuminen leirin työtehtäviin.

OHJELMA PERHELEIRISSÄ

Perheleirissä on joka päivä oma ohjelmansa. Perheleirin elämä mukailee muun leirin ohjelmaa.  Päivään kuuluu satutunti päivälevon mahdollistamiseksi. Perheleiriin tulee oma leikkipaikka.

AIKUISET PERHELEIRISSÄ

Kahden vanhemman voimin saapuvan perheen vanhemmista toisella tulee olla täysipäiväinen eli 100 % pesti tai molemmilla 50 % pestit. Yksin lasten kanssa tulevat vanhemmat voivat muodostaa leiriperheitä. Leiriperheestä yksi aikuinen voi hoitaa omia ja toisten alle kouluikäisiä lapsia pestin omaisesti. Mikäli telttakunnasta useampi aikuinen haluaa hoitaa lapsia, voivat he jakaa lastenhoitovastuun ja pestin puoliksi, kunhan se sopii myös pestaajalle. Lastenhoitopalvelua ei ole, vaan lasten hoidosta vastaa aina oma, tuttu aikuinen.

Perheleiri pyörii jokaisen siellä majoittuvan aikuisen panoksella, joten kaikilta siellä majoittuvilta edellytetään osallistumista yhteisten tehtävien hoitamiseen. Näistä lyhyistä yhteisistä tehtävistä ilmoitetaan leirillä, ja ne voi hoitaa yhdessä lasten kanssa.

RUOKAILU

Perheleiri ruokailee leirin keittiössä, jossa tarjoillaan samaa ruokaa kuin muuallakin leirissä. Hygienia- ja tilasyistä perheiden tuomia omia ruokia ei voida säilyttää perheleirin puolesta. Omia jääkaappeja ei voi leirille tuoda. Jääkaappisäilytystä vaativat lääkkeet säilytetään leirin toimistossa kuten muunkin leirin lääkkeet.

 MAJOITTAUTUMINEN PERHELEIRISSÄ

Perheleirissä majoitutaan esisijaisesti 0-6-vuotiaiden lasten kanssa, jotka eivät kuulu leirin varsinaisen ikäkausiohjelman piiriin.

Perheleirissä asutaan itse mukana tuoduissa teltoissa. Perheet voivat sopia yöpyvänsä toisen perheen kanssa samassa teltassa. Telttapaikkoja ei ole mahdollista varata etukäteen.

Perheleirissä voivat majoittua myös EVP-leiriläiset (Ei Vielä Partiolaiset), joita koskee sama 50%+50% tai 100% pestivaatimus kuin kaikkia muitakin leirille tulevia perheitä.

Sudenpentu perheineen voi halutessaan majoittua perheleirissä varsinaisen sudenpentuleirin ajan. Tällöin sudenpentu kuitenkin osallistuu oman ikäkautensa varsinaiseen ohjemaan oman leirilippukuntansa kanssa.

Varsinaisen sudenpentuleirin päättyessä sudenpennut voivat jatkaa leiriä perheleirissä oman perheensä / leiriperheensä kanssa ja osallistuvat perheleirin omaan ohjelmaan.

Kannustamme erityisesti kaikkia partio-ohjelman ikäisiä lapsia ja johtajia majoittumaan ensisijaisesti leirilippukunnassa, jolloin kaikki mahdolliset aikuiset ovat osaltaan tukemassa leirilippukunnan arkea.

Myös perheet voivat leiriorganisaation puolesta halutessaan majoittua leirilippukunnissa. Perheen majoittumisesta leirilippukuntaan on kuitenkin suositeltavaa keskustella ennalta leirilippukunnan johdon kanssa ja varmistaa asian soveltuvuus myös heille.

Perheleirin palvelut ja ohjelma ovat avoimia myös leirilippukunnissa majoittuville lapsille, jotka eivät osallistu leirin varsinaiseen ohjelmaan

Ennen leiriä julkaistaan lisäohjeistusta, kuinka leirille on hyvä valmistautua, ja miten perheleirissä toimitaan.

Perheleiriin liittyvissä kysymyksissä, voit olla yhteydessä perheleirin päällikköön Inikseen (sini.stolt@partio.fi).