Ennakkoon valittavat samoajaohjelmat

Mestarin opissa 

Metsuri 

Nyt voit oppia metsänhoidon ammattilaisen kanssa lähes kaiken metsätöistä. Istutuksesta, harventamisesta ja työvälineiden käytöstä pääset perille todellisen osaajan kanssa ja tietysti kokeilet kaikkea.  Aiempaa kokemusta metsätöistä et tarvitse, mutta siitä ei ole haittaa.  

KAL-Knit ALong 

Harrastatko neulomista intohimoisesti vai haluatko oppia neulomaan? Koko leirin ajan jatkuvissa Knit ALong – tapaamisissa samoajakahvilalla saat mestarilta opastusta ja vinkkejä työhösi. Eri taitotasojen mallit julkaistaan ilmoittautumisen jälkeen, samoin tarvittavat langat ja puikot. Haasta itsesi ja valitse mallisi leirineuleeseen, pääset neulomaan hyvässä hengessä ja seurassa. 

Vanhasta uutta – DIY:n parhaat 

Tuunaus- ja korjausompelupajalla opetellaan ompelun perustekniikoita. Näitä taitoja käyttäen valmistamme kierrätysmateriaaleista uusia tuotteita.  Vaatteita, sisustusta, lahjoja, leirivarusteita – ideoi itse ja mestari auttaa. Jos omat ideat eivät kuki, on meillä valmiita malleja ja materiaaleja.  

Nuotiokitaran Mestariksi 

Haluatko oppia näppäilemään nuotiolaulut kitarastasi virtuoosimaisesti? Mestari opastaa sinut soittamisen maailmaan soinnuista ja nuoteista lähtien ja yhdessä harjoitellaan tuttuja ehkä jokunen oudompikin kappale. Ota soitin mukaan tai lainaa mestarilta. 

Tubetähti 

Sosiaalisen median suosikiksi ei synnytä, vaan siihen ryhdytään. Mitä, minne, koska ja kuinka postataan? Entä millainen on hyvä vlogi vaiko blogi? Kuinka hankitaan yhteistyökumppaneita ja miten suhtaudutaan seuraajien edesottamuksiin?  Mobiililaite mukaan ja tilit kuntoon. 

Luontoretkikuvaus 

Upeiden luontokuvien takana saattaa olla muutakin kuin mahtavat selfietaidot. Luontokuvaaja on luonnontuntija vailla vertaa ja päästää sinut tutustumaan ”metsästyksen” saloihin. Lähde Retkipaikan mestarin matkaan, kuvaa upeat otokset uusin silmin ja kuule, miten retkeilypaikkojen kuvaukset syntyvät. 

Avant 

Nyt sitten kovaa ajoa monitoimikuormaajalla. Paikalla on sekä sähkökone että polttomoottorikone. Testaa erilaisia kuormaajaan liitettäviä työlaitteita (kauhat, kourat, trukkipiikit jne.) käytännössä. Selvitä rata mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti. Tutustu koneiden toimintaan pintaa syvemmältä. 

Koodaus 

Hard core teknologialaakso. Ohjelman aikana toteutetaan koodausprojekti ryhmissä. Jos olet todellinen guru, mitäs jos tulisitkin mestariksi? 

Drag Race (TÄYNNÄ) 

Karnevaalien fantastisimmat tähdet syttyvät Evon Ru Paulin ohjauksessa! Mukana on joukko kampauksen, meikin ja showpukeutumisen ammattilaisia, jotka opastavat unohtumattoman showtyylin saloihin. Drag Raceen osallistutaan pareittain, eli nappaa kaveri mukaan tai heittäydy toden teolla ja lähde uuden kaverin stailattavaksi. 

Partioheraldiikka 

Mistä partiomerkit tulevat ja mitä ne kertovat? Entä miten lippukuntien logot ja lippujen kuviot valitaan? Vai olisiko teidän lippukunnalla uudistuksen tuulia ja uusi ilme hakusessa? Heraldiikkamestarin kanssa sukelletaan partion symboliikan syövereihin ja päästään myös työstämään omia ideoita. 

Luonnonsuojelumestari 

Media tuuttaa alati huonoja uutisia luonnon tuhoutumisesta, mutta onko se koko totuus? Miten luonnontilaa on pystytty parantamaan viime vuosina? Mitä toimia oikeasti tehdään maailman luonnon hyväksi? Miten voit itse päästä mukaan vaikkapa WWF:n suojelutyöhön? Onko Evolla tarpeita suojelutoimille? 

Kuinka kehittyä 

Onko partiosta oikeesti hyötyä osaamisen kehittämisessä? Meidän mestarit kertovat, millaisista palikoista oman erityistaidon kasvattaminen on muodostunut, miten sattumat ja ajautumisen voi kääntää osaamiseksi.  

Työnhaku 

Miten niitä töitä haetaan? Miten selittää työnantajalle, mitä osaan, kun lukio on vielä kesken? Työnhakumestari kertoo parhaat niksit, auttaa sua hoksaamaan, mitä osaat ja mitä kaikkia eri keinoja on saada paras kesä- tai keikkaduuni, jolla rahoittaa vaikka ens kesän Eurojamboree Puolassa. 

Pelastus 

Osaat varmasti jo hätä-EA:n, mutta pelastus on paljon muutakin. Miten pelastetaan vedessä? Mitä tehdään, kun ihminen on kateissa? Entä jos joudut palosammutushommiin? Pelastuksen pikakurssi antaa valmiuksia niihin haastavampiin tilanteisiin. 

Projektin varainhankinta 

Tuntuuko, että partio on aina vaan samoissa piireissä pyörimistä, eikä oo varaa lähteä merta edemmäs kalaan? Tai oisko sulla ja vartiolla jo tiedossa joku iso projekti, jonne pitäis keksiä keinot kerätä rahaa? Onko muitakin keinoja kuin kakkujen leipominen myyjäisiin? Tuu tänne, ja pääset toteuttamaan pikavarainhankintaprojektin! 

Leirirakennelmat 

Leiriorganisaatio antoi samoajakahvilalle paikan, mutta nyt tuunataan se kuntoon. Kuinka syntyy sohva ja pöytä? Miten Puskafesta tehdään leirin paras löhöilypaikka? Tämä mestarin oppi toteutetaan leirin tokana ja vikana päivänä. 

Raksaleirimestari 

Tiesitkö, mitä kaikkea Evolla tapahtuu, ennen kuin virallinen leiri alkaa? Tai miten Evo palautetaan luonnonpuistoksi leirin jälkeen? Raksaleirimestarin opissa voit tehdä Mestari opissa –ohjelmasi jo raksan aikana ja saat mahtumaan leiriohjelmaasi jotain muuta tekemistä. Raksa- ja purkuleirit ovat muuten ilmaisia, ja tän mestarin opin voi suorittaa joko ennen tai jälkeen Ilves19-leirin. 

Jätehuoltomestari 

Tiedät varmaan, että ilman jätehuoltoa me kaikki lähdettäis Ilves19:lta aika nopeasti kotiin. Mitä kaikkea ympäristötiimi tekee, jotta leirillä voidaan olla 8 yötä? Onnistuuko jätteenlajittelu leirioloissa ja jos ei niin miksei? Mitä jätteille tapahtuu Evolta lähdettyä? Jos kestät pientä hajua, tää on sun juttu. Ja jos et kestä, ehkä on sun juttu just tulla kokeilemaan, voisitko sittenkin kestää! Hae tähän vaan, jos pestitoiveenasi on Ympäristöhelppi. 

Myynti 

Tän mestarin opissa voi suorittaa osana myyntipestiä. Tällöin teet yhden päivän enemmän myyntipestiä ja opit vähän laajemmin, mitä erilaisen myyntitoiminnan pyörittämiseen kuuluu. Hae tähän vaan, jos pestitoiveenasi on KahviLoitsija tai Myymälähelppi. 

Ninjat 

Ninjat ovat samantapaisia kuin liljat, mutta kestoltaan lyhyempiä. Ninjat kestävät 3-6 tuntia. Voit osallistua leirillä yhteen ninjaan. 

  • Kuinka monta leikkiä ehditte leikkiä annetussa ajassa? Tule testaamaan leikkininja. 
  • Oletko korttihai tai lautapelimestari? Täräytä kehiin pelininja 
  • Onko #kokeilevakeittiö sinun juttusi? Mix and match täydelliset aineet kokkininjassa. 
  • Oletko rohkea uhkapelaaja? Pyöräytä silmälukusi noppaninjassa 
  • Pidätkö hikoilusta? Saunaninja sopii siis sinulle.  
  • Oletko aina valmiina? Osallistu palveluninjaan 
  • Pidätkö yllätyksistä? Tee tuntininjassa tunti kerrallaan jotain älyvapaata.  

 

Yöjuoksut 

Yöjuoksut ovat 1-3h kestäviä yksilö- tai joukkutoimintaa.  Ne ovat vierailupäivän iltana, kun pienimmät leiriläiset ovat lähteneet kotiin. Voit osallistua leirillä yhteen yöjuoksuun. 

Hullunrohkealle itsensä ylittäjälle ovat tarjolla triathlon eli fyysisesti haastava pidennetty maa, meri, laiva- leikki muiden samanhenkisten seurassa tai tiimitoimintaa ja ongelmanratkaisua maastossa eli rogaining.

Lempeämmän vaihtoehdon yöjuoksijoille on joukkuepelejä, kuutamosuppailua tai –melotointia.

Triathlon, rogaining, suppailu ja melonta ovat ennakkoon varattavia yöjuoksuja.    

 

PT-kisa “Porsaanreiät” 

Pt-kisa on noin 3 tunnin mittainen pikakisa, jossa heittäydytään villeiksi ja laitetaan PT-kisojen säännöt uusiksi. Lahjo rastimies, etsi porsaanreikiä ja puhu itsellesi paremmat pisteet. Hulluttelu on sallittua! Kisaan osallistutaan max. 4 hengen joukkueissa. Kerää oma joukkue tai anna arvan löytää uutta kisaseuraa.