Ohjelma ja ikäkaudet

Ilvekselle osallistuvat kaikki ikäkaudet sudenpennuista vaeltajiin. Jokaiselle ikäkaudelle järjestetään mielekästä tekemistä ikäkauden erityispiirteet huomioon ottaen. Leirillä koetaan elämyksiä, joita lippukunnan ei ole helppo yksinään tarjota. 

Tekemistä ja touhua on tarjolla kaikille ikäkausille!

LEIRIN OHJELMA

Leirin ohjelma koostuu pääasiassa erilaisten laaksojen ohjelmista. Laaksoja on neljällä eri teemalla: globaali, vesi, teknologia ja luonto. Laaksoissa sudenpennut, seikkailijat ja tarpojat toimivat ikäkausittain oman ryhmänsä kanssa. Seikkailijat pääsevät myös sepeliin ja tarpojat IlvesKITTiin. Myös nuoremmat partiolaiset pääsevät mukaan leirin tekemiseen omaan ikäkauteensa sopivalla tavalla.

Samoajien ja vaeltajien leiri koostuu ohjelmasta ja pestistä. Pestejä pääsee valitsemaan keväällä 2019, mutta erityisesti vaeltajille sopivia pestejä on jo auki nyt ja myöhemmin syksyllä aukeaa lisää. Kaikki pesti-ilmoitukset löytyvät nettisivuilta. Samoajien ja vaeltajin leiriohjelmassa käydään myös laaksoissa, mutta luvassa on myös spesiaalimpaa oman ikäkauden ohjelmaa.

Samoajien Ilvekseen voit tutustua paremmin täällä.

Yhteisohjelmat tempaavat koko leirin mukaansa ja luovat leirin yhteishenkeä. Partiolaulut raikaavat ja huivit heiluvat! Luvassa on elämyksiä kaikenikäisille!

Ilves loikkaa tulevaisuuteen, joten ohjelmissa tullaan tutustumaan tulevaisuuden maailmaan. Minkälaisia taitoja tarvitsemme tulevaisuudessa? Millaista elämä on tulevaisuudessa? Jokainen leiriläinen pääsee leirin aikana pohtimaan tulevaisuutta ja sitä, miten me voimme tehdä maailmasta paremman.

Ikäkausijohtajille tukimateriaalia kuten luotsien oppaat ja ennakkotehtävät löytyvät täältä.

SOVELTAVAT OHJELMAT LEIRILLÄ

Ilves pyrkii olemaan mahdollisimman esteetön metsäleiri ja tarjoamaan sitä kautta mahdollisimman monelle mahdollisuuden päästä osalliseksi leiristä ja sen tunnelmasta. Koska laaksoissa toteutettavat ohjelmat ovat oleellinen osa leirikokemusta, pyrkii Ilves mahdollistamaan jokaisen leiriläisen osallistumisen vähintään sovelletusti ainakin yhteen kunkin ohjelmalaakson pisteistä.

Tämän lisäksi Ilveksen esteettömyystiimi pyrkii miettimään yhdessä kasvatuksen kanssa erilaisia vaihtoehtoja soveltavan ohjelman toteuttamiseksi ja onpa leirille tulossa myös pieni tiimi avustamaan sovellettuun ohjelmaan osallistumisessa.

Tarkemmat tiedot soveltavasta ohjelmasta julkaistaan loppukeväästä 2019. Lisätietoja: saija.ala-hannula@partio.fi