Ilves19 tarjoaa tekemistä kaikille ikäkausille – myös ennen leiriä

Ilves19 tarjoaa monipuolisesti tukea partio-ohjelman toteuttamiseen, myös ennen leiriä. Olemme ottaneet huomioon partio-ohjelman eri palaset, joista jokainen lippukunta voi hyödyntää Ilveksen kautta haluamansa. Näitä malleja ja toteutusesimerkkejä kannattaa hyödyntää lippukunnassa myöhemminkin.

Jokaiselle ikäkauden johtajalle (akela, sampo, luotsit) on koottu ohje, kuinka Ilves-leiriä voi hyödyntää lippukunnassa ja mitä tulee ottaa huomioon jo syksyn ja talven aikana. Erityisesti tarpojaluotseja kannustetaan tutustumaan Ilveksen tuomiin mahdollisuuksiin. Tarpojaluotsin ohje (Lataa PDF-tiedosto) löytyy nettisivuilta ja muiden ikäkausijohtajien ohjeet ilmestyvät nettisivuille lokakuuhun 2018 mennessä.

WEBINAARI ILVEKSEN OHJELMASTA 22.1.

Tervetuloa kuuntelemaan ja kysymään leirin ohjelmasta. Webinaarissa käydään läpi, mitä leiri tarjoaa eri ikäkausille ja mitä tulee ottaa huomioon jo ennen leiriä. Webinaari järjestetään tiistaina 22.1. klo 19–20. Tervetulleita linjoille ovat kaikki leirin ohjelmasta kiinnostuneet, erityisesti leirilippukunnan johtajisto ja kohderyhmän johtajat. Linkki webinaariin: http://bit.ly/ilves19ohjelma. Webinaari tallennetaan myöhemmin katsottavaksi.

Ennakkotehtävät

Ilvekseen liittyviä aktiviteetteja on tulossa loppuvuodelle 2018 ja keväälle 2019. Marras-joulukuuhun voitte varata yhden kokouskerran, johon valmis kokouspaketti jokaiselle ikäkaudelle julkaistaan Ilveksen nettisivuilla lokakuussa 2018. Keväälle on luvassa valmistautumista leiriin ja yhteistä tekemistä leirille lähtevien nykyisten ja uusien kavereiden kanssa.

Lataa Talven 2018-2019 ennakkotehtäväpaketti  (PDF)

 

Lataa ennakkotehtävissä käytettävät Ilves19-mallit  (PDF)

Leirin ohjelma

Leirin ohjelma koostuu pääasiassa erilaisten laaksojen ohjelmista. Laaksoja on neljällä eri teemalla: globaali, vesi, teknologia ja luonto. Laaksoissa sudenpennut, seikkailijat ja tarpojat toimivat ikäkausittain oman ryhmänsä kanssa. Seikkailijat pääsevät myös sepeliin ja tarpojat IlvesKITTiin. Myös nuoremmat partiolaiset pääsevät mukaan leirin tekemiseen omaan ikäkauteensa sopivalla tavalla.

Samoajien ja vaeltajien leiri koostuu ohjelmasta ja pestistä. Pestejä pääsee valitsemaan keväällä 2019, mutta erityisesti vaeltajille sopivia pestejä on jo auki nyt ja myöhemmin syksyllä aukeaa lisää. Kaikki pesti-ilmoitukset löytyvät nettisivuilta. Samoajien ja vaeltajin leiriohjelmassa käydään myös laaksoissa, mutta luvassa on myös spesiaalimpaa oman ikäkauden ohjelmaa.

Yhteisohjelmat tempaavat koko leirin mukaansa ja luovat leirin yhteishenkeä. Partiolaulut raikaavat ja huivit heiluvat! Luvassa on elämyksiä kaikenikäisille!

Ilves loikkaa tulevaisuuteen, joten ohjelmissa tullaan tutustumaan tulevaisuuden maailmaan. Minkälaisia taitoja tarvitsemme tulevaisuudessa? Millaista elämä on tulevaisuudessa? Jokainen leiriläinen pääsee leirin aikana pohtimaan tulevaisuutta ja sitä, miten me voimme tehdä maailmasta paremman.

SOVELTAVAT OHJELMAT LEIRILLÄ

Ilves pyrkii olemaan mahdollisimman esteetön metsäleiri ja tarjoamaan sitä kautta mahdollisimman monelle mahdollisuuden päästä osalliseksi leiristä ja sen tunnelmasta. Koska laaksoissa toteutettavat ohjelmat ovat oleellinen osa leirikokemusta, pyrkii Ilves mahdollistamaan jokaisen leiriläisen osallistumisen vähintään sovelletusti ainakin yhteen kunkin ohjelmalaakson pisteistä.

Tämän lisäksi Ilveksen esteettömyystiimi pyrkii miettimään yhdessä kasvatuksen kanssa erilaisia vaihtoehtoja soveltavan ohjelman toteuttamiseksi ja onpa leirille tulossa myös pieni tiimi avustamaan sovellettuun ohjelmaan osallistumisessa.

Tarkemmat tiedot soveltavasta ohjelmasta julkaistaan loppukeväästä 2019. Lisätietoja: saija.ala-hannula@partio.fi