18+1 ERINOMAISTA SYYTÄ LÄHTEÄ ILVEKSELLE: NÄIN INNOSTAT KOKO LIPPUKUNTASI MUKAAN KESÄN 2019 PARHAALLE LEIRILLE

Kuvaaja: Joel Forsman

Ilveksen ilmoittautuminen käynnistyi tammikuun alussa, ja moni partiolainen tekeekin näinä päivinä päätöksiä leirille osallistumisesta. Ilmoittautuminen päättyy ystävänpäivänä 14. helmikuuta 2019, joten vielä on hyvin aikaa ilmoittautua leirille Kuksassa.

Toiset päättivät heti leiristä kuultuaan, että sinne on pakko päästä. Toiset puolestaan ovat kypsytelleet leiriajatuksiaan syksyllä ja viimeistään joululomalla. Joku saattaa oman päätöksensä tehtyään aprikoida, kuinka saisi kaverinsakin innostettua leirille.

Tässä blogissa Ilvestä puntaroidaan eri ikäkausien näkökulmasta. Selvitimme, miksi sudenpennun, seikkailijan, tarpojan, samoajan, vaeltajan tai aikuisen kannattaa loikata mukaan Ilves-seikkailuun.

Sudenpennulle: Ensimmäinen jättileiri ja mahtavaa ohjelmaa

 1. Ilves19 on sudenpennulle todennäköisesti ensimmäinen iso kesäleiri ikinä. Tätä tilaisuutta sudari on odottanut koko elämänsä!
 2. Ilveksellä sudenpennut pääsevät osallistumaan mahtaviin ja hauskoihin ohjelmiin neljässä ohjelmalaaksossa: globaali, vesi, teknologia ja luonto.
 3. Sudenpennut pääsevät Ilveksellä leirielämän makuun sopivasti, mutta ilman isoa koti-ikävää: sudenpentuleiri kestää vain 3 yötä.
Kuvaaja: Sasu Karttunen

Seikkailijalle: Partioreviiri laajentuu ja Sepeli tempaa mukaansa

 1. Seikkailijan leiripäivät ovat täynnä kiinnostavaa tekemistä neljässä erilaisessa ohjelmalaaksossa. Luvassa on varmasti uusia kokemuksia!
 2. Seikkailija pääsee piirileirillä laajentamaan partioreviiriään sopivan jännittävällä tavalla. Leirialueen tutkiminen ja ohjelmiin osallistuminen kavereiden kanssa ovat seikkailijan parasta aikaa.
 3. Ilveksellä seikkailijat saavat kokea astetta sykähdyttävämmän Sepelin eli hauskan maastoleikin, jonka tarina tempaa varmasti mukaansa.
Kuvaaja: Heikki Heinonen

Tarpojalle: Mahtava IlvesKITT ja sopivasti hengailua

 1. Tarpojat pääsevät puuhaamaan Ilveksellä paljon sellaista, mitä pienemmillä leireillä ei ehkä ole päässyt aiemmin kokemaan. Ilves19 on tarpojalle loistava tilaisuus päästä kokeilemaan aivan uusia aktiviteetteja ja oppimaan uusia partiotaitoja.
 2. Tarpojien Ilvesleirin kruunaa mahtava IlvesKITT, joka kokoaa alaleirien tarpojat yhteen erilaisten ohjelmien pyörteeseen.
 3. Ilveksellä tarpoja ei vain juokse laaksosta toiseen, vaan myös kavereiden kanssa hengailuun on panostettu: nyt sitä kuuluisaa omaa aikaa on järjestetty myös tarpojille!

Samoajalle: Uusia samoajakavereita ja oma pesti

 1. Ilves19 tarjoaa samoajalle loistavan tilaisuuden hankkia työkokemusta tulevia kesätyöhakuja varten. Samoajan ohjelmassa on pestiä juuri sopivasti eli kolmen päivän verran.
 2. Samoaja pääsee vaikuttamaan oman leirinsä sisältöön Ilves-passin avulla. Ohjelmalaaksojen ja pestinsä lisäksi samoaja pääsee osallistumaan yhteen kiintoisaan Mestarin opissa -ohjelmaan. Muu ohjelma on vapaavalintaista, mikä jättää samoajan omille mieltymyksille tilaa. Luotsi auttaa Ilves-passin kokoamisessa.
 3. Ilveksellä samoaja kohtaa jatkuvasti uusia samoajakavereita. Voisiko Ilvekseltä löytyä jopa oma ihana leiriheila?

Vaeltajalle: Oma leirivaelluskartta ja festaritunnelmaa

 1. Vaeltaja saa koota mieleisensä ohjelman omaan leirivaelluskarttaansa. Luvassa on sekä siistiä itsensä ylittämistä että leppoisaa hengailua vaeltajien tukikohdassa Tardiksessa.
 2. Ilvesleiri tarjoaa vaeltajalle mahdollisuuden ottaa vastuuta pestissä oman intonsa ja halunsa mukaisesti. Pesti voi olla aikuisen pestiin verrattuna kokonainen, puolikas tai jotain siltä väliltä.
 3. Ilves19 on täynnä huikeita partioelämyksiä. Leirin yhteisohjelmissa huivit heiluvat, partiolaulut raikaavat ja tunnelma on kuin festareilla!
Kuvaaja: Harri Halmejärvi

Aikuiselle: Hyvän tekemistä ja mukavaa johtajahuoltoa

 1. Ilves ei ole aikuiselle pelkkää leiripestiä, vaan luvassa on myös mukavaa menoa ja rentoilua johtajahuollossa.
 2. Voit ottaa perheesi mukaan, niin läheisesikin pääsevät näkemään, mikä partiossa vetää puoleensa. Perheleiri Nano majoittaa pienimpien lasten perheet pikkuväen tarpeita ajatellen: joka päivälle on oma ohjelmansa, satutunti mahdollistaa päikkärit ja leikkipaikassa viihtyvät sekä lapset että aikuiset.
 3. Aikuisena leirillä pääset tekemään hyvää, sillä mahdollistat lasten ja nuorten leirin. Paras fiilis on se, kun näkee koko leirin tanssivan ja heiluttavan huivejaan iltaohjelmassa.

+ 1 kesätyö- ja kesälomaturva: Jos et kesätöiden tai kesäloman ajankohdan vuoksi pystykään osallistumaan leirille, voit peruuttaa osallistumisesi 31.5.2019 mennessä ja saat leirimaksusi takaisin. Ilmoittaudu siis rohkeasti mukaan!

Teksti: Milla Siren