Eih, liisteriä! Taas!

Näsintytöt: @ilves19 miten teidän mielestä meni tää aamupalatarjoilu? Yksi leipä ja raakaa puuroa. Kuva Näsintytöt

Oletko aina sekoittanut aamupuurosi väärin?

Korviin on kantautunut, että keittiöiden aamuisen pikapuuron koostumus ja lopputulos on kuumentanut tunteita alaleireissä. Täpläke kävi selvittämässä, miten homma kuuluisi hoitaa niin, että aamupalalautasella tervehtisi kutsuva ja kuohkea herkkuateria.

Muonitusmestari Tea Tuominen kertoo, että pienen puuron pyytävä saa ohjeistuksen mukaan desin hiutaleita ja noin kauhallisen kuumaa vettä. Iso puuro pitäisi syntyä puolestaan kahdesta desistä vettä ja noin puolestatoista kauhallisesta kuumaa vettä.

Sekä Tuominen että paikalle osuva kokeneeksi puuronkuluttajaksi esittäytyvä uskovat, että useimpien epäonnistuneen tönkköpuuron syynä on liian innokas vatkaus.
Sen sijaan kuuma vesi tulee sekoittaa lyhyesti ja hellästi hiutaleisiin ja sitten antaa hautua rauhassa. Lisäksi, jos vaikuttaa että annostelijan mittasilmä heittää, on syytä rohkeasti vaikka pyytää lisää vettä sekaan.

Bon appetit!