Horisontti-laaksosta hyppy tulevaisuuteen

Kuva Johanna Kalliomaa

Tulevaisuuden taitoja päästään toden teolla testailemaan leirisuoralta lähtevässä Horisontti-laaksossa, jonka pyörteissä osallistuja pääsee nousemaan dronen avulla yläilmoihin, voi katsella erikoislaseilla tulevaisuuteen sekä tutustua ihmiskoodilla ohjelmoinnin saloihin.

Laaksoon saapuvaa leiriläistä odottaa Horisontti-laaksossa kolme tulevaisuuteen suuntautunutta
toiminnallista pistettä. Olotila on hämmentävä ja ristiriitainen. Ympärillä on korkeaa mäntymetsikköä ja samalla puhutaan tulevaisuudesta ja teknologiasta.

Korotetut puolijoukkueteltat kätkevät sisäänsä drone-pisteet, joissa kopteria pääsee ohjailemaan
tietokoneavusteisesti. Jännittävää onkin seurata, minne kopteri eli tuttavallisemmin ”drone” tällä kertaa lentää. Onnistutko sinä lennättämään dronen turvallisesti oikeaan määränpäähän?

Tulevaisuuslasien matkassa päästään ratkomaan tehtäviä, jotka vievät pelinomaisesti maailmasta
toiseen. Laaksoon tullessa kannattaa ladata valmiiksi kännykkään Ilves19VR-appi, sillä sitä tarvitaan tulevaisuuslasien kanssa seikkaillessa. Ei muuta kuin VR-lasit päähän ja kohti tulevaisuusseikkailua.

Entä miltä tuntuu koodata keskellä metsää ilman lähelläkään olevaa tietotekniikkaa? Leiriläiset pääsevät Horisontissa ohjelmoimaan toinen toisiaan. Ilves-ohjelmointikielellä askelia tuli ottaa eteen ja taakse – oikealle ja vasemmalle. Toimittajalle tämän kaltainen teknologia on kuin hyppy tuntemattomaan – etenkin kun ympäristö on keskellä eloisaa leirialuetta ja luontoa.