Ilves tarjoaa mahdollisuuksia johtamisen harjoitteluun

Ilves19 -piirileirin suunnittelu on ollut käynnissä jo kotvan aikaa. Johtajia, päälliköitä ja mestareita on pestattu tiheään tahtiin. Jokainen käy läpi pestikeskustelun, jossa pääsee pohtimaan, mitä itse haluaisi pestissä oppia muun muassa johtamisen osa-alueilla. Jollakin painottuu visiointi eli on mahtavaa päästä luomaan jotain uutta ja ennennäkemätöntä. Toinen taas harjoittelee enemmän itsensä johtamista: aikatauluttamista, partion sovittamista muuhun elämään ja omiin voimavaroihin.

Ilves19-piirileiri tarjoaa loistavan mahdollisuuden harjoitella johtamista omalla tasollaan, koska pestejä löytyy niin monennäköisiä ja -kokoisia. Muutamia Kolmiapila-Gilwell-kurssin eli partiojohtajan jatkokoulutuksen kehittämistehtäviäkin tehdään Ilveksellä. Mutta oletko sinä tai joku teidän lippukunnastanne kenties harkinnut partionjohtajan peruskoulutuksen käymistä seuraavan vuoden aikana? Entäs jos sen omassa lippukunnassa jo perinteeksi muodostuneen lippukuntaretken johtamisen sijaan kokeilisitkin johtamistaitojasi Ilveksellä?

PJ-kurssiin kuuluu osana johtamisharjoitus. Sen tärkein aspekti on se, että sen tulisi olla tekijänsä kokoinen. Jos olet jo aikaisemmin partiossa tai kenties muualla elämässä, vaikkapa töissä, hankkinut johtamiskokemusta, voisit piirileiriltä napata isomman pestin. Kuusi vuotta sitten edellisellä Ilveksellä johtamisharjoittelua tehtiin mm. alaleiriorganisaatiossa sekä savunjohtajana. Ohjelmalaakson kymppinä vastaisit oman pisteesi pyörittämisestä johtaen tiimiäsi suunnitteluvaiheesta palautteenantoon asti. Jos olet aloitteleva johtaja, voit hyvin valita pienemmän palasen. Tärkeää kuitenkin on, että kyseessä on ihmisten johtaminen eli pestissäsi tulee löytyä johdettavia henkilöitä. Suunnittelet, toteutat ja arvioit. Tukenasi toimii ohjaaja eli kokeneempi johtaja. PJ-kurssi on tarkoitettu yli 18-vuotiaille eli vaeltajakin voi hyvin napata isomman pestin, koska organisaatio tarjoaa tukea nuorelle tekijälle.

Piiri järjestää syksyllä kolme PJ-peruskurssia ja keväällä lisää. Laita asia korvan taakse ja seuraa Ilves10 -piirileirin pesti-ilmoituksia! Seuraava kierros uusia pestejä ilmestyy taas syksyllä, mutta monta vapaata pestiä on tälläkin hetkellä tarjolla. Jos haluat napata kiinni tästä tarjouksesta ja lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla, niin ota yhteyttä syksyn kurssinjohtajiin (julkaistaan elokuussa) ja varmista pestisi sopivuus johtamisharjoitukseksi. Jos aiot kurssille vasta keväällä 2019 tai haluat nopeasti hyväksynnän harjoituksen aiheeksi, niin varmista johtamisharjoituksesi aihe vastaavalta koulutusohjaajalta Teemu Syväterältä (teemu.syvatera@partio.fi). Pestitiimi sekä leirin johto auttavat myös mielellään sopivan pestin etsimisessä.

Nähdään Ilveksellä!

Katri ”Kengu” Hietanen, pestipäällikkö