Ilves19-leirin palveluita suunnitellaan ja rakennetaan kovaa vauhtia!

Ihan näin pitkällä rakentamisessa ei vielä olla..
Kuva: Hanna Kimmonen

Ilves 19-leirin palveluiden osa-alueeseen kuuluu leirin infra (sähkö, vesi, tietoliikenne), turvallisuus (palo, pelastus, turva), jätehuolto, wc:t, saunat, pesutilat, muonitus, lääkintä, hankinnat, logistiikka ja rakentaminen sekä purkaminen.  Palvelu osa-alueeseen kuuluu myös leiritoimisto sekä palvelukeskus. Palveluiden tehtävänä on vastata muiden osa-alueiden palvelutarpeisiin.  

Ilves19-piirileirin Palvelu osa-alueella on tehty kovasti töitä kesän aikana Ilves19-leirin siintäessä edessäpäin. Palvelun päälliköt ovat tehneet tiivistä yhteistyötä Pääkaupunkiseudun Partiolaisten piirileiri Kliffan kanssa, joka pidettiin kesällä Evolla, aikalailla täsmälleen samalla alueella kuin meidän leiri ensi kesänä. Elokuussa kokoonnuimme Evolle miettimään minkä näköisen leirin haluaisimme, ja tutustumaan muiden osa-alueiden tekijöihin. Suunnitelmissa päästiin paljon eteenpäin viikonlopun aikana.

Kesän aikana työstetty hankintoja, infraa ja kaavoitusta

Hankintapäällikkö on tehnyt kesän aikana paljon töitä, jotta saisimme mahdollisimman kattavasti hyödynnettyä Kliffalta jälleenmyyntiin tulevia tarvikkeita, näin saamme vähennettyä ensi kesän hankintatarpeita. On löydetty varastotiloja ja työstetty hankintaohjeistuksia leirin eri osa-alueiden käyttöön.

Infra on käynyt paikan päällä Evolla katsastamassa olemassa olevaa infraa ja tehnyt laskelmia tarvikkeista ensi kesäksi. Infran tehtävänä on myös kuunnella eri osa-alueiden toiveita mm. alaleirien sijainneista sekä ohjelmalaaksoista, jotta infran saatavuus voidaan varmistaa.

Rakennus osa-alueelle on saatu pestattua kesän aikana rakennuspäällikkö, joka on käärinyt heti hihat ylös, ja tarttunut kaavoituksen työstämiseen kiertelemällä alueella ja kuuntelemalla eri osa-alueiden erityistarpeita, ottaen huomioon myös esteettömyysnäkökulman.

Yhteistyökuviot vireillä lääkinnän ja muonituksen osalta

Logistiikka teetti elokuussa Evolla kyselyn päälliköille, jossa heitä pyydettiin määrittelemään logistiikkatarpeensa. Näin logistiikka pääsee eteenpäin omissa suunnitelmissaan.

Lääkinnällä alkaa olemaan selkeät sävelet, kaikki mestarit on pestattu, joten he pääsevät suunnittelemaan lääkinnän toteutusta koko porukalla. Yhteistyökumppaneita on kontaktoitu jo ahkerasti.

Leiritoimistolla on suunnitelmat pitkällä ja Kliffan leiritoimiston kanssa on tehty paljon yhteistyötä jo keväällä. Meidän tuleva leiritoimisto on näin saanut paljon hyviä näkökulmia oman leiritoimiston toteutukseen.

Muonituspäällikkö on kesän aikana ollut Kliffalla keittiöllä töissä raksasta aina purkuun asti sekä vielä Väreellä hoitamassa leirin keittiötä. Näin hän on saanut arvokasta tietoa ja taitoa ensi kesää varten. Yhteistyökuvioita on vireillä ja varsinainen ruoan kilpailutus alkaa vielä tämän syksyn aikana.

Meidän tiimissä on vielä tilaa – tule mukaan!

Porukastamme puuttuu vielä palvelukeskuspäällikkö sekä ympäristö- ja pesupäällikkö, voisitko se olla juuri sinä tai joku huipputyyppi, jonka tiedät suoriutuvan hommasta. Vinkkaa allekirjoittaneelle. Mestaripestejä on myös vielä auki, ja paljon muita pestejä aukeaa vielä tämän syksyn aikana. Käy kurkkaamassa avoimet pestit https://www.ilves19.fi/pestit/

 

Nähdään viimeistään Ilveksellä!

Pirkko Tuutti

Palvelujohtaja