Kesän suurin partioleiri alkaa tänään

Ilves13 avajaiset 6 vuoden takaa. Tällä kertaa meitä on vieläkin enemmän. Kuva: Harri Halmejärvi

Hämeen Partiopiirin piirileiri käynnistyy tänään Evon leirialueella Hämeenlinnassa. Ilves19 on kesän suurin partioleiri, jonne saapuu lähes 5000 partiolaista Suomesta ja ulkomailta. Leirin teemana on tulevaisuus ja leirin ohjelmissa tutustutaan tulevaisuuden maailmaan ja kehitetään tulevaisuudessa tarvittavia taitoja. Jokainen leiriläinen pääsee leirin aikana pohtimaan tulevaisuutta ja sitä, miten me voimme tehdä maailmasta paremman.

Ilves19 on kuin kaupunki pienoiskoossa, mistä löytyy sairaala, palokunta, työvoimatoimisto, maauimala, kahviloita ja disco. Ilves19 leiriä vietetään Evon metsissä 24.7-1.8.2019. Pienimmät partiolaiset eli sudenpennut ovat leirillä 24.-27.7.

Ilves loikkaa tulevaisuuteen

Leirin teema näkyy ohjelmassa monin eri tavoin. Partiolaiset tutustuvat dronekoodaukseen, seikkailevat virtuaalitodellisuudessa, pelaavat Itämeren Tietäjät -peliä, vierailevat myrskytunnelissa sekä rakentavat hyönteishotelleja.

− Pureudumme teemaan kullekin ikäkaudella sopivalla tavalla muun muassa globaaliuden ja teknologian näkökulmasta. Olemme lisänneet ohjelmien toiminnallisuutta teknologiaa hyödyntämällä, mutta korostamme samalla vahvasti ryhmätyöskentelyä ja yhteistyötä, jotka myös ovat tärkeitä tulevaisuuden taitoja. Haluamme antaa myös lippukunnille esimerkkejä ja vinkkejä ikäkausitapahtumien järjestämiseen, kertoo leirinjohtaja Jaakko Honkala.

Piirileirejä 1950-luvulta alkaen

Piirileireillä on Hämeen partiopiirin alueella pitkät perinteet; niitä on järjestetty lukuisia eri vuosikymmenillä. Piirileirit tarjoavat partiohauskaa, jollaisia päästään kokemaan vain suurleireillä. Useat näistä elämyksistä ovat mahdollisia vain suurleirien tarjoamien resurssien ja tekijämäärien myötä. Leirin tekemiseen osallistuu sadoittain vapaaehtoisia, jotka kuljettavat tavaraa, valmistavat ruokaa ja järjestävät ohjelmaa. Leirin aikana osallistujat pääsevät tutustumaan uusiin ihmisiin yli lippukunta- ja aluerajojen, muodostaen elinikäisiä ystävyyssuhteita.