3. Viestintä

3.1. Ennen leiriä
3.2. Leirillä
3.3. Puhelimet leirillä

3.1 Ennen leiriä

Leiriin valmistautumista varten keskeiset tiedot päivittyvät Ilveksen nettisivuille ilves19.fi. Ylälaidan valikossa on omat välilehdet lippukunnille sekä yksittäiselle leiriläiselle. Lippukunnille on toimitettu sähköisenä 1-2 kuussa ilmestyvä infokirje, joka sisältää ajankohtaiset asiat, jotka vaativat huomiota. Nämä kirjeet löytyvät myös Ilveksen nettisivuilta. Verkosta löytyy myös hyödyllinen UKK-palsta, jonne on kerätty mittava määrä kysymyksiä ja vastauksia.

Moneen asiaan löytyy vastaus myös tästä leirilippukuntakansiosta. Leirilippukunnan apuna ovat myös oman alaleirin päälliköt sekä Partiotoimiston väki. Jos jokin askarruttaa, älä epäröi ottaa yhteyttä ja selvittää asiaa!

3.2 Leirillä

Leirillä Ilveksen nopeimpana tietovälineenä toimii Ilves-äppi, joka on puhelimen selaimessa toimiva tietokanava. Leiriäpin kautta saat puhelimeesi uusimmat uutiset sekä pääset tarkistamaan leirin ohjelman ja aikataulut. Äpin kanssa samaan tahtiin päivittyvät myös Ilveksen nettisivut, jolloin myös kotiväen on helppo seurata leirin tunnelmia ja tapahtumia. Luvassa on mielenkiintoisia uutisia, tunnelmallisia kuvia ja videoita sekä viihdyttäviä podcasteja.

Leirillä ilmestyy myös päivittäin ilmoitustauluille jaettava tiedotelehti, joka kokoaa yhteen tuoreet leiriarjen ajankohtaiset asiat. Ilmoitustaulusta ei lopu akku ja se toimii myös vesisateessa.

Tarpojaikäisille ja tätä vanhemmille leiriläisille (myös aikuisille!) viestitään leirin aikana ajankohtaisista asioista WhatsApp-vastaanottajalistojen kautta. WhatsApp-vastaanottajalistat on tarkoitettu vain yksisuuntaista viestintää varten (leirin tekijöiltä leiriläisille) eikä keskukstelu näissä ryhmissä ole mahdollista.

Voidaksesi vastaanottaa viestejä, tulee sinun tallentaa puhelimeesi piirin viestinnän WA-numero 050 311 0927. Listojen kautta jaetaan tärkeitä tiedotteita, mutta myös tietoja ikäkausien ohjelmista.

Tarpoja-, samoaja-, vaeltaja-ikäkausien listoille kuuluvat automaattisesti VAIN kyseisen ikäkauden edustajat. Jos luotsi haluaa vastaanottaa luotsaamansa ikäkauden viestejä, tulee hänen WA-numeron tallentamisen lisäksi tilata viestit lähettämällä viesti, jossa lukee toivottu ikäkausi, ko. numeroon.

Ilveksellä on myös varauduttu siihen, että leirillä voi sattua ikäviäkin asioita. Hyvät ohjeet viestintään kriisitilanteessa löytyvät tämän kansion luvusta 2.2.

3.3 Puhelimet leirillä

Ohjelmissa on luvassa vauhdikastakin tekemistä, joten kännykän käyttöä ja mukaan ottamista kannattaa harkita ja asiasta kannattaa keskustella vielä oman johtajan kanssa. Joissain ohjelmissa kännyköiden käyttö taas kuuluu osaksi ohjelmaa ja lisäävät ohjelman toiminnallisuutta. Sudenpennut eivät tarvitse omaa puhelinta ohjelmissa. Seikkailija- ja tarpojavartiot tarvitsevat osassa ohjelmia vartiokohtaisen puhelimen, joka voi olla myös jonkun henkilökohtainen puhelin. Samoajilla ja vaeltajilla puhelin on hyvä olla niin ohjelmien kuin pestin kannalta.

Partiovakuutus ei korvaa leirioloissa hajonneita puhelimia. Puhelinta on hyvä säilyttää kotelossa tai minigrip-pussissa ulko-olosuhteiden vuoksi.

Ohjelmissa tarvittavien sekä leirilippukuntien vastuuhenkilöiden puhelinten ja power bankien lataus onnistuu alaleirien staabiloiden kirjastoissa.

Leirilippukuntien johtokolmikolle on staabiloissa varattu erillinen, staabilan oma latauspiste, 1 pistoke /llpk. Aikuiset kykenevät lataamaan puhelimiaan myös johtajahuoltoalueella.

Samoajat lataavat puhelimensa samoajakahvila Puskafella ja vaeltajat lataavat puhelimensa Tardiksella. Suositeltavaa on, että lataukseen tuodaan power bank nimikoituna (nimi, lippukunta ja leirilippukunnan koodi).

Lisätietoa ohjelmissa tarvittavista puhelimista ja niiden lataamisesta löydät luvusta 7.7.