Alaleirit

Ilves19 jaettu useampaan osaan, alaleireihin. Tämä helpottaa leirin suunnittelua ja toteutusta. Alaleirit jaetaan vielä pienempiin yksiköihin, leirilippukuntiin, joissa leiriläiset majoittuvat. Jokaisella alaleirillä on oma alaleirikohtainen tunniste, josta tunnistaa eri alaleirien henkilöt.

Ilveksellä on neljä alaleiriä: Tera, Eksa, Tsetta ja Jotta. Alaleirit sijaitsevat leirisuoran varressa. Kahdella alaleirillä on yhteinen Staabila eli alaleirien johtajiston tavoittamispaikka leirilippukuntien tiedotuskokouksia varten sekä katettu yleinen oleskelualue pöytineen ja penkkeineen. Alaleirien portit sijaitsevat Staabilan molemmin puolin.

Alaleiri huolehtii leiriläisten perustarpeista ja turvallisesta leirielämästä. Alaleiri on ”logistinen keskus”, jonka kautta leirin tarjoamat jutut välittyvät leirilippukuntiin ja leiriläisille. Alaleiri huolehtii toimista, joilla mahdollistetaan jokaiselle leiriläiselle riittävät leiriytymismahdollisuudet, hyvä hygienia sekä tarvittava tiedonkulku.

Tavoitteena on antaa tasavertainen leirikokemus. Alaleirit ovat keskenään yhtenäisiä ja jokaisessa alaleirissä säännöt ovat samat. Näin pystytään luomaan turvalliset puitteet asumiselle ja toimimiselle. Maasto on melko tasaista kangasmetsää, jonne on helppo pystyttää telttansa.

Pääsääntöisesti kaikki partio-ohjelman ikäiset lapset, nuoret ja johtajat majoittuvat leirilippukunnassa, jolloin kaikki mahdolliset aikuiset ovat osaltaan tukemassa leirilippukunnan arkea. Myös päiväleiriläiset majoittuvat ensisijaisesti omassa leirilippukunnassaan.

Jokaiseen alaleiriin tulee n. 1200 leiriläistä eripuolelta Hämeen Partiopiiriä.

Ulkomaalaisia leiriläisiä saatat tavata leirilippukunnassasi, naapuri leirilippukunnassasi tai muualla alaleirissäsi.Näin pääset varmasti tutustumaan uusiin kavereihin.

Alaleirit tekevät liivistä yhteistyötä leirin Seppojen, Turvan ja Leirilääkinnän kanssa.

Me, alaleirien päälliköt:

Ville, ville.nummela@partio.fi;
Nella, nella.heinonen@partio.fi;
Mari, mari.varonen@partio.fi ja
Marjo, marjo.niittymaki@partio.fi;
toivottamme sinut lämpimästi mukaan Ilves19-seikkailuun.

Annamme mielellämme lisätietoja alaleireihin liittyvistä asioista.

Ohjelmien aikataulut alaleireittäin