Mitä kuuluu Staabille?

Staabi loikkasi viime viikonloppuna Tampereelle ja kokoontui piiritoimistolla.

Ensimmäiseksi perehdyimme Johtajapäivillä ja lippukunnilta kuultuihin kommentteihin ja saatuun palautteeseen. Koko staabi haluaa kiittää kommenteista ja runsaasta palautteesta kaikkia aikaa ja vaivaa nähneitä. Yhdessä huomasimme lippukuntien tarvitsevan tietoa toiminnansuunnitteluun mm. aikataulujen, leirilippukuntien ja ennakkotehtävien osalta kaikilta osa-alueiltamme. Lippukunnille tulee aikaisemmin suunnitellun aikataulun mukaan sähköistä Ilves19 infoa lähiviikkoina. Infossa on mm. aikatauluja, ohjeet yhteyshenkilöiden nimeämisestä ja paljon muuta.

Teimme myös päätöksiä ja esityksiä tässä muutamia poimintoja:

Kiinnostavin aihe Ilveksen ystäville viikomlopun agendasta oli varmasti leirimaksun suuruus. Leirimaksua emme vielä päätteneet. Piirihallitukselle nyt tekemämme esitys perustuu osa-alueiden kulurakenteeseen ja tulee tarkentumamaan seuraavan budjetointikierroksen valmistuessa alkusyksyllä. Tarjotaksemme upean kokemuksen Ilves-elämyksen muodossa loikkaa leirimaksu samalle tasolle viime aikaisten piirileirin kanssa, esim. Uudenmaan Säihkeen ja Pääkaupunkiseudun Kliffan maksu on 210 euroa. Ilvekselle tulee erilaisten alennusten sijaan stipendirahasto, jolla taataan tasapuoliset osallistumis mahdollisuudet kaikkille. Stipendejä anotaan leiri-ilmoittautumisen yhteydessä. Stipendejä myönnetään sosiaalisin ja taloudellisin perustein erityisesti vähävaraisille osallistujille.

Kannustamme lippukuntia suunnittelemaan omaa varainhankintaa jo nyt tai heti syksyllä ja viimeistään silloin kun on aika nimetä ja pestata joulukampanjapäälllikkö. Hyvällä suunnittelulla, yhteisellä tavoitteella ja vastuista sopimalla lopputulos on parempi kuin mitään tekemättä. Oman paikkakunnan avustusten ja tuen antajat kannattaa selvittää ajoissa niin anomukset ja hakemukset ehtii tehdä ajoissa esimerkiksi paikallisiin Lions-Clubeihin tai yrityksiin.

Ehkä eniten keskustelua ja tunteita herätti päätöksenteko Ilveksen päätöksenteon periaatteista. Keskustelun lopputuloksena jokaisella leiriorganisaation tasolla on mahdollisuus tehdä itse pestin mukaisia päätöksiä, ottaa vastuuta ja mahdollistaa paras Ilves ikinä. Käy siis katsomassa avoimet päällikkö- ja mestaripestit ja tee hakemus ohjeiden mukaisesti niin juuri sinun mahdollisuutesi loikata mukaan tekemään päätöksiä paranevat!

Resurssijohtaja, Jari Nisula

Etsi pestiä täältä