Ohje ikäkauden valinnasta

Lippukunta tekee päätöksen, minkä ikäkauden ohjelmaan yksittäinen osallistuja osallistuu. Ohjelma eri ikäkausille on partion kasvatustavoitteiden mukaista. Partion kasvatustavoitteet: https://partio-ohjelma.fi/partiokasvatus/kasvatustavoitteet/ Toivomme, että osallistujalla on kokemusta kyseisen ikäkauden ohjelmasta.

Suositeltavaa on, että valitaan se ikäkausi, jota osallistuja on edellisenä keväänä lippukunnassa suorittanut.

Jos lippukunnan luonnollisessa ryhmässä on eri ikäkauden edustajia, lippukunta katsoo, voiko esimerkiksi oikeasti nuoremman ikäkauden edustaja osallistua ryhmän mukana vanhemman ikäkauden ohjelmaan.

Huomioitavaa eri ikäkausien leiriohjelmassa:

  • Sudenpentujen leiri on muiden ikäkausien leiriä lyhyempi. Jos sudenpennusta seikkailijaksi siirtyvä osallistuu seikkailijan leiriohjelmaan, tulisi hänellä olla kokemusta pidemmästä leiristä.
  • Samoajien leiriohjelmaan kuuluu 3 päivän pesti. Emme suosittele, että tarpojaikäinen osallistuu leirillä samoajaohjelmaan.

Lisätietoja vanhempien ikäkausien leirin sisällöstä saat luotsien oppaista nettisivuilta.

Jos osallistuja on leirillä lyhyemmän ajan kuin kyseisen ikäkauden leirin pituuden, hänelle ei tulla räätälöimään omaa ohjelmaa vaan hän osallistuu leirilippukunnan kanssa niihin ohjelmiin, jotka ovat osallistujan leiripäivinä. Tällöin on mahdollisuus, että osallistuja ei pääse osallistumaan kaikkiin leiriohjelman elementteihin.

Leirin jälkeen syksyllä 2019 seuraavaan ikäkauteen siirtyville on tarjolla siirtymäilta leirin loppupuolella. Siirtymäiltaa ei tulla tarjoamaan sudenpennuista seikkailijoihin siirtyville. Jaamme kuitenkin kaikille ikäkausille toimintavinkkejä siirtymän toteuttamiseen lippukunnassa tai leirillä. Julkaisemme keväällä, mitä leirin tarjoama siirtymäilta pitää sisällään. Voitte hyödyntää tätä siirtymäiltaa halutessanne. Siirtymäillan jälkeen osallistuja EI siirry seuraavan ikäkauden leiriohjelmaan. Leirin siirtymäiltaan osallistuvien määrää tullaan kysymään ilmoittautumisen jälkeen leirilippukunnan leiriohjelmajohtajalta.