Perheleirin infokirjeet

 

Leirikirje 01 (Huhtikuu 2019)

Perheleiri Nanossa eletään hämäläistä leirielämää.

YLEISTÄ PERHELEIRISTÄ

Perheen on mahdollista noudattaa omaa arkeaan leirin puitteissa. Ruokailut jne. kiinteitä aikoja tulee kuitenkin noudattaa. Koko leirillä on noin 4500 leiriläistä. Ruokailujen ja ohjelmien ruuhkautumisen välttämiseksi noudatamme yhteisiä aikoja. Lounaan jälkeen perheleiri viettää hiljaista aikaa, satutuntia. Mahdollistamme silloin päiväunet ja –levon, leirissä liikutaan hiljaisesti.

Mikäli perheenne tai lapsenne tarvitsee aamupalan, lounaan, päivällisen ja iltapalan lisäksi välipalaa, niin varaa mukaan jotakin teille sopivaa. Leirissä on kahvila, josta voi ostaa pientä välipalaa myös. Perheleirissä ei ole mahdollista säilyttää ruokia jääkaapissa. Lasten pussismoothiet ja välipalakeksit ovat helppoja välipaloja.

Perheleiriä valmistelee kolmen henkilön tiimi. Sini on perheleirin päällikkö. Jenni koordinoi ohjelmaa ja Teemu perheleirin infraa eli olosuhteita. Meillä on oma seppomme Kaisa, joka tukee meitä kaikkia leirillä. Teitä perheleiriin tulevia on noin 430 henkilöä. Kuten tästä huomaa, niin tarvitsemme kaikkien yhteistä panosta perheleirin toimintaan. Nämä yhteiset asiat voi hoitaa yhdessä lasten kanssa.  Lapsia meillä on noin 50 iältään 0-3-vuotiasta sekä 140 lasta 3-6-vuotiasta. Sudenpentuleirin jälkeen me saamme 80 sudenpentua mukaamme.

Perheleirissä on samat kasvatustavoitteet kuin muussakin partiossa. Haluamme partioilon näkyvän, huolehditaan toisistamme ja korjataan puutteet, jotka huomaamme. Ohjelman kautta lapset saavat tutustua moneen partioon kuuluvaan asiaan.  Meillä on perheleirin oma webinaari, jonka ajankohdan ilmoitamme myöhemmin. Voit tulla silloin linjoille juttelemaan perheleiristä, ja kysymään mieltä painavia asioita. Lisäksi perustimme facebookiin oman Nano- Ilves19 perheleiri ryhmän:
https://www.facebook.com/groups/414352659110293/
Olet tervetullut siihen mukaan!

Kaikki perheleirin tieto tulee myös Ilves 19-sivustolle.

MAJOITTUMINEN

Perheleirissä asutaan itse mukana tuoduissa teltoissa. Perheet voivat sopia yöpyvänsä toisen perheen kanssa samassa teltassa. Perheleirille ilmoittautuessa piti ilmoittaa montako telttaa/tilaa tarvitsette leiriperheenne majoittumiseen. Olemme tämän perusteella jakaneet majoitusalueet. Telttapaikkoja ei ole mahdollista varata etukäteen.

Majoittumisalueella on paljon teltannaruja ja muita esteitä liikkumiseen. Liikuthan varovasti.  Majoitteen lisäksi pressu voi olla hyvä mukaan otettava (katokseksi). Suomen kesäsäässä voi tarvita joko varjon paikkaa tai sadesuojaa. Pressun alla nämä kumpikin onnistuvat.

Perheleirissä majoitutaan 0-6-vuotiaiden lasten kanssa. Nano 9-10:ssa majoittuvat 0-6- vuotiaat lapset eivät kuulu ikäkausiohjelmien piiriin, vaan osallistuvat perheleirin ohjelmaan. Kannustamme kaikkia partio-ohjelman ikäisiä lapsia ja johtajia majoittumaan ensisijaisesti leirilippukunnassa. Toivomme kaikkien mahdollisten aikuisten olevan apuna leirilippukunnan arjessa, koska lippukuntien hyvinvointi on koko piirileiriprojektille ykkösasia.

Perheiden on mahdollista majoittua leirilippukunnassa, mikäli tähän on saatu leirilippukunnan johdon lupa. Perheleirin palvelut ja ohjelma ovat avoimia myös leirilippukunnissa majoittuville. Muista kuitenkin ilmoittautuessasi ilmoittaa osallistumisestanne perheleirin ohjelmaan. Sudenpentu perheineen voi halutessaan majoittua perheleirissä varsinaisen sudenpentuleirin ajan, jos mukana on pienempiä sisaruksia. Tällöin sudenpentu kuitenkin osallistuu oman ikäkautensa varsinaiseen ohjemaan oman leirilippukuntansa kanssa.

VARUSTEIDEN SÄILYTTÄMINEN JA PAKKAAMINEN

Huomioithan, että sinulla on teltassasi tilaa rinkan tai muun kantovälineen ja tavaroiden säilyttämiseen. Ensimmäiselle pitkälle suurleirille varustautuminen voi poiketa lyhyemmän lippukuntaleirin tai alueleirin varustelistasta. Tilaa on vähän ja kuljetettavat matkat voivat olla pitkiä, joten etukäteen on hyvä käyttää aikaa sen pohtimiseen mitä suurleirille on järkevä ja hyvä ottaa mukaan ja kuinka ne on parhainta pakata, jotta leirille saapuminen ja siellä oleminen sujuu mukavasti ja joustavasti, eikä mitään oleellista pääse unohtumaan.

Vaatteet ja tavarat on hyvä pakata vesitiivistii esim. Alusvaatteet omaan pussiinsa jne. Jos vaikka rinkka ei mahdukaan olemaan teltassa vaan taivasalla. Särkyviä ja arvokkaita ei kannata ottaa mukaan leirille. Ne voivat hukkua tai hajota.

Muista nimikoida kaikki mitä otat leirille mukaan. Meitä on yli 4000 henkilöä ja tavaran palaaminen oikealle henkilölle on mahdotonta ilman nimikointia. Hyvä tapa on nimikoida etunimi, sukunimi ja Nano. Näin osataan tuoda tavara perheleiriin ja siellä tavara löytää oman paikkansa.

OHJELMA

Perheissä on eri ikäisiä lapsia, ja välillä on takana huonommin nukuttu yö. Perheleirissä on ohjelmaa aina aamupäivisin. Tämä ohjelma on usein ulkona perheleirin omalta alueelta, kävelymatkan päässä. Voitte lähteä näihin mukaan tai jäädä perheleiriin tekemään sinne suunniteltua, vapaasti valittavaa ohjelmaa. Tätä vapaasti valittavaa ohjelmaa voi tehdä myös iltapäivisin, kun osa perheleiristä on päivä unilla. Tätä ohjelmaa on esimerkiksi pelit, leikit, valokuvasuunnistus jne. Teemme myös iltapäivissä yhteisiä juttuja kuten kankaanpainanta ja karnevaalivalmistautuminen.

Osallistumme myös yhteisiin leirin ohjelmiin kuten avajaisiin, hengelliseen ohjelmaan, karnevaaleihin, leffailtaan jne. Karnevaalit eli leirin keskiäiset vietetään sunnuntai-iltana 28.7. karnevaalitunnelmissa. Mukaan kannattaa ottaa karnevaaliin sopivat puvut ja muuta koristetta.

Teemme saman päivänä perheleirissä kasvomaalauksia perheleiriläisille. Paljon keltaista niin perheleiri näkyy!

Varsinaisen sudenpentuleirin päättyessä sudenpennuista osa jatkaa leiriä perheleirissä oman perheensä / leiriperheensä kanssa, ja osallistuu perheleirin omaan ohjelmaan.

RUOKAILU

Nanolaiset syövät aamupalan, lounaan, päivällisen ja iltapalan leirin toisessa keittiössä. Nano-perheleirin lähellä on myös allergiakeittiö.  Hygienia- ja tilasyistä perheiden tuomia omia ruokia ei voida säilyttää perheleirin puolesta. Omia jääkaappeja ei voi leirille tuoda. Jääkaappi säilytystä tarvitsevat lääkkeet säilytetään leirin toimistossa kuten muunkin leirin lääkkeet.

TERVETULOA!  

Ennen leiriä julkaistaan lisäohjeistusta, kuinka leirille on hyvä valmistautua, ja miten perheleirissä toimitaan. Mikäli sinulla heräsi nyt kysyttävää, niin ole yhteydessä perheleirin päällikköön Inikseen  sini.stolt@partio.fi

Katso perheleiriin liittyvät usein kysytyt kysymykset ja niiden vastaukset täältä:  https://www.ilves19.fi/ukk/#perheleiri 


Leirikirje 02 (Kesäkuu 2019)

Hei perheleirissä majoittuva tai ohjelmaan osallistuva leiriperhe!

Tässä tulee Nanon toinen kirje. Kirjeessä on leirille tulosta ja lähdöstä. Lisäksi tässä kirjeessä on mukana lista tavaroista, joita Nanon ohjelmassa tarvitaan tai olisi hyvä olla mukana.

Perheleirin väki-facebook ryhmässä tuli idea, että kun tavaroissa on myös aikuisen puhelinnumero niin kadonneet tavarat löytävät paremmin omistajansa.

Saapuminen perheleiriin

Leiriin saavutaan mieluiten yhteiskyydillä lippukuntien kanssa tai omalla autolla. Omilla autoilla saa ajaa leirialueelle ainoastaan alla olevan ohjeen mukaisesti. Muuna aikana auton pitää jättää kauas parkkiin. Muina päivinä tulevien kannattaa huomioida tämä, ja varautua esim. maitokärryllä, jolla on helppo liikuttaa leirissä tavaroita (ja vaikka lapsiakin). Alla näkyvät päivät, jolloin on mahdollista tuoda tavaraa perheleiriin tai noutaa sitä.  Suosittelemme yhteiskyydein saapumista!

Perheleiriin on mahdollista tulla tuomaan tavaraa myös etukäteen. Huomioithan, että viimeinen vapaa-ajo leiriin on 23.7. päivällä. 23.7.2019 klo 18 jälkeen leiriin saa ajaa vain erityisellä luvalla tai perheleirin slottien puitteissa.

Kun saavut leirialueelle 24.7.2019, niin tule suoraan perheleiriin. Muina päivinä saapuessa käy ilmoittamasi tulosi leirin leiritoimistoon. Muina päivinä perheleirissä ei ole omaa toimistoa. 24.7. perheleirissä on leiriportin pielessä toimisto klo 8.30-iltaan asti, josta saat tietää oman telttapaikkasi. Teidät ohjataan varatulle telttapaikalle, ja saatte perheleirin tunnuksen.

Saatte myös infon turvallisuudesta perheleirissä.

Huomioikaa turvavälit suoraan telttaa pystyttäessänne. Mikäli teillä on eri määrä majoitteita, kuin olette ilmoittautumisessa ilmoittaneet, niin olkaa välittömästi yhteydessä perheleirin toimistoon.

Jokainen pystyttää oman majoitteensa, ja mahdollisuuksien mukaan tulee sen jälkeen auttamaan yhteisissä perheleirin asioissa. Toimistosta saat tietää ruoka-ajat, wc:n sijainnin ja veteen liittyvät asiat.

Olemme pyrkineet huomiomaan perheen liikkumisen vaunujen ja rattaiden kanssa.  Kantoreppukin voi olla kätevä leirissä liikuttaessa.

Poistuminen perheleiristä

Suurin määrä liikkujia on leirin alueella ja lähellä on 27.7.2019 lauantaina. Silloin leirissä on sekä vierailijoita että poistuvia sudenpentuja lippukuntineen. Myös iso osa perheleiriläisistä poistuu tuolloin. Perheleiristä poistutaan joko lippukunnan kanssa sovitusti tai omilla kyydein. Huomioithan, että otat kaikki omat tavarasi mukaan.

Poistuminen 27.7.2019 ilmoitetaan perheleirin omaan toimistoon, joka on auki 27.7.2019 klo 13-18. Näin helpotamme ruuhkaa leiritoimistolla. Viemme illalla kootusti poistuneet listalla leiritoimistoon. Omin autoin poistuvien aikaikkunat ja ohjeet alla.

Muina aikoina ja päivinä poistuessasi huomioithan, ettei alueella pääse ajamaan omalla autolla. Ilmoita poistumisesi leiritoimistoon.

Erityiset saapumis- ja poistumisohjeet omilla autoilla saapuville:

23.7.2019 ilta. Tulo vapaa, autot siirrettävä melko pian purkauksen jälkeen pois leiriltä. Logistiikan sukkulakuljetus parkkipaikan ja leirin välillä 23.7 alkaen.

24.7.2019 Tulopäivä. Perheleiriläisten tulon aikaikkuna omalla autolla klo 3.00 – 18.00.  Purkaus autosta vain tien oheen, ja auto on siirrettävä heti sen jälkeen pois leirialueelta. Logistiikan sukkulakuljetus p-paikan ja leirin välillä.

25.7.2019. Mahdolliset leirille vielä saapujat purkavat varusteensa Rahtijärventien varteen, muilta osin tulopäivän menettely. Eli tällöin et voi ajaa leiriin omalla autolla. Samoin 26.7.2019.

27.7.2019 Vierailupäivä. Perheleiriläiset saavat noutaa varusteita leiriltä omilla autoillaan 17.00 alkaen. Kerralla lastauspaikalle päästetään n. 5-6 autoa, lastausaika minimoitava siirtämällä varusteet ennalta tien varteen.  Tämä on kaikkein ongelmallisin liikkumispäivä, noutavien autojen on ajettava vierasbussien ja mahdollisesti supenoutoja hoitavien bussien seassa. Tämän päivän poistumisajat jaetaan perheleirissä lähtijöiden kesken. Näin vältämme ongelmatilanteet. Lisätiedot Teemu-perheleirin infran mestarilta. Vierailupäivän poistuminen vaatii erityistä varovaisuutta ajajilta.

28.7.2019, 29.7.2019 sekä 30.7.2019 kuten päivä 25.7.2019.

31.7.2019 Lähtöpäivä. Perheleirin lastausten aikaikkunat 08.00 – 12.30 ja 16.00 –>, aamun lähtöön haluavat jaetaan slotit kuten vierailupäivänä poistujillakin. Lisätiedot loppuleiristä Teemulta, katsotaan ensin mitä opimme vierailupäivän poistumisesta.

Aina leiriin ajettaessa on noudatettava turvan ohjeita vaikka ne poikkeaisivat ennakko-ohjeesta.

Erikoistavarat, joita tarvitsette perheleirissä tai joista voi olla Nanossa hyötyä:

 • Keltainen ”partiohuivi” kaikille perheenjäsenille, joilla ei vielä ole partiohuivia (leirin tunniste kiinnitetään huiviin, ei ole väliä onko huivi tehty kuviollisesta tai kuviottomasta kankaasta ja sävylläkään ei ole väliä, kunhan on keltainen. Partiolaiset käyttävät omaa huiviaan, johon kiinnitetään leiritunnus)
 • Karnevaaliin sopiva asu (su 28.7. leirissä illalla oleville) keltainen on Nanon väri ja se saa näkyä
 • Oma unikaveri
 • Muut tärkeät lelut/muista nimikoida, jotta ei sekoa!
 • Oma potta, jos käytetään
 • Peppupyyhe ja Babewibes/kätevät, kun vesi on viileää
 • Pallo (muista nimikoida)
 • Omat ämpärit ja lapiot (nimikoi)
 • Tarvittavat vesilelut (nimikoi)
 • Pyykkinaru uikkareiden jne. Kuivattamista varten ja pyykkipoikia
 • Hyppynaru (nimikoi)
 • Tarjotin auttaa ruokailussa lasten ja omien ruokien kantamisessa tai saunakuuppa lautasena (kahvallinen kulho)
 • Suihkuun veden kestävät tossut/crocsit/flipflopit, suihkun lattiassa on rakoja ja tikkuja, niin saa pikkuvarpaat pysymään ehjinä
 • Pressu, jos sataa teltan suojaksi tai tavarakatokseksi/narua kiinnittämiseen
 • Jotakin mihin voit painaa kangasväreillä perheleirin logon  esim. keltainen t-paita tai kangaskassi
 • Keltaista vaatetta/keltainen on perheleirin väri
 • Omat pienet ensiaputarvikkeet, nalle ensiavun harjoittelua varten (sekä pari ylimääräistä laastaria)
 • Perheleiriin saapuessa tavaroiden tuominen perheleiriin: pohdi tarvitsetteko jonkun kuljetusvälineen esim. Maitokärryn (nimikoi) Maitokärryllä on kätevä kuljettaa myös lasta
 • Polkupyöriä emme suosittele ottamaan mukaan, jotta niistä ei tule riitaa lasten kesken
 • Keppihevosen voi ottaa, erityisesti niitä käytetään 29.7.2019

Terveisin perheleirin päällikkö Sini Stolt sini.stolt@partio.fi

 

NANO perheleirin infokirje nro 3 

Hei, ihan pian jo nähdään leirillä! 

Tässä vielä muutama muistutus- ja muutosasia. 

Perheleirin oma whatsapp-ryhmä: Voit käydä liittymässä perheleirin omaan ryhmään linkin kautta. Ryhmän tarkoitus on olla pääosin yhdensuuntainen eli leiriorganisaatiosta päin tuleville viesteille ja tiedottamiselle. Liittyminen linkin kautta: https://chat.whatsapp.com/LSMomrVbqs0JtnIfuUkvsN 

Perheleiriin saapumisen ohjeessa oli 24.7. päivässä tippunut numero 1 pois eli perheleiriin saa ajaa omin autoin klo 13-18 eli EI klo 3 yöllä! Päivä on varattuna muutoin saapuvien leirilippukuntien busseille. Noudathan tarkasti ajo-ohjeita turvalta sekä aiemmasta leirikirjeestä. 

Perheleirin aiemmissakin kirjeissä olemme kertoneet, että kaikille tulee pieniä tehtäviä, jotka sujuvoittavat leirin arkea. Osaa tehtävistä voi tehdä yhdessä lasten kanssa. Yksi iso tehtävä meillä on jokaiseen 4 ruokailuun tulee olla 8 perheleirin aikuista ruuanjakovuorossa. Meitä aikuisia on sen verran perheleirissä, että perheeseen tulee useamman kerran ruuanjakovuoro. Vuoroissa on hieman valinnanvaraa leirillä ja leiriperheen vuoroja voi tehdä sekä huoltaja että pestissä oleva. Tutuilta voi kysyä myös vuoronajaksi lastenhoitoapua! Perheleirin ilmoitustaulun läheisyyteen tulle “nakkipuu”, josta omat tehtävät voi käydä nappaamassa.  

Leiritunniste ja ruokailupaikka määräytyvät sen mukaan missä yövytte. Vaikka nukkuisitte leirilippukunnassa, niin voitte osallistua perheleirin ohjelmaan. Tällöin käytte aina syömässä alaleirinne mukaisessa keittiössä. Leirilippukunnissa pitää aikuisten osallistua samantyyppisiin tehtäviin kuin perheleirissäkin. Leiritunnisteet eli oman lippukunnan partiohuivi (HUOM lapsille ja huivittomille aikuisille tehdään jo kotona oma keltainen huivi, joka otetaan leirille mukaan), huiviin kiinnitettävä alaleiritunniste sekä ranteessa pidettävä leiriranneke tulee olla käytössä sekä näkyvillä koko leirin ajan. Kadonneiden leiritunnisteiden tapauksessa auttaa leiritoimisto. Leiritunnisteet (alaleiritunniste ja ranneke) jaetaan leirin ensimmäisenä päivänä 23.7. Keltainen oma huivi voi olla kuviollinen, kuvioton tai mitä kangasta tahansa (partiohuivittomilla). 

Tekijöiden autoparkki 

Tekijäparkki leirin aikana on vierailupäivän parkkialueen vierellä Mäkikulmantiellä Padasjoentien varrella (matkaa noin 7 km). Sinne on siirrettävä kaikki kulkuneuvot ennen tiistaita 23.7. klo 18:aa. Silloin toimii sukkulakuljetus leirialueelle.  Parkkialueelta on sukkulakuljetus leirille aamuisin klo 8-10. Mikäli kuljetusta tarvitaan eri aikaan, on se tilattava palvelukeskukselta edellisenä päivänä. Iltaisin on kuljetus klo 17 alkaen sopimuksen mukaan. Tilaus pitää tehdä saman päivän aamuna klo 9 mennessä. Palvelutilauksia voi tehdä sähköpostilla palvelukeskus@ilves19.fi, puhelimella Palvelukeskuksen puhelinnumeroon 044 749 3188, WhatsApp:illa tai Skypellä Palvelukeskuksesta, tai vaihtoehtoisesti Leiritoimistossa infotiskillä. 

Huom. Pysäköitävässä autossa tulee olla parkkiin jättäjän nimi ja puhelinnumero, josta tavoittaa leirillä, mikäli autoa täytyy siirtää tms. Parkki on valvomaton.  

 

Perheleirin ohjelma lyhyesti: 

Joka päivä mahdollisuus jäädä puuhailemaan perheleiriin. Leirimummi-Kasper lukee satuja, on leikkivarjo, pihapelejä ja suunnistusratoja (nämä ovat perheleirin omatoimiohjelmaa) tai nanolaisille on suunnattu myös leirin ohjelmasta parhaita paloja:  

Ke 24.7. Rakentelua, Tervetuloa perheleiriin-ilta klo 18.30-19.30 

To 25.7. Nanon omia puuhia, kankaanpainantaa, nallesairaala, leiriin tutustumista koko pv, illalla koko leirin yhteinen Ilves-ilta 

Pe 26.7. Aamupäivällä Luonto-laaksoon ja iltapäivällä Teknologia-laaksoon, iltapäivällä myös elämyksellinen hartaushetki sekä uskontokuntiin sitoutumaton mukava hiljentymishetki lapsille, illalla hengellinen ja henkinen ohjelma päälavalla koko leirin väelle 

La 27.7. Kotiin lähtevät purkavat telttojaan ja muut pelailevat pelejä sekä valmistautuvat vastaanottamaan vierailupäivän vieraat, sudenpentuleirin jälkeen kotiin lähteville päättäjäiset, vierailupäivän humua ja illalla leffa 

Su 28.7. Aamupäivällä luontopolku, iltapäivällä valmistaudumme illan karnevaaliin 

Ma 29.7. Ilostuttajat valmistelevat iltapäivän kepparikisaa, siihen voi osallistua tai lähteä Valtamerilaaksoon. Iltapäivällä kepparikisat sekä elämyksellinen hartaushetki sekä uskontokuntiin sitoutumaton mukava hiljentymishetki lapsille. Illalla perheet voivat omaan tahtiin tutustua toisiin alaleireihin ja popup-pisteisiin niissä. 

Ti 30.7. Biipii-laaksoon päästään aamu- ja iltapäivällä, leirin ambulanssiin ja paloautoon (hälytystehtävien puitteissa) tutustumista aamupäivän ja iltapäivän ryhmissä, iltapäivällä nallesairaalassa ensiavun harjoittelua. Ilta on täysin vapaa esimerkiksi pehmiskiskalla tai kahvilassa vierailuun sekä ystävien tapaamiseen.  

Ke 31.7. Aamupäivällä ja iltapäivällä vieraillaan Horisontti-laaksossa. Iltapäivällä elämyksellinen hartaushetki sekä uskontokuntiin sitoutumaton mukava hiljentymishetki lapsille. Ilallla kokoonnumme koko leirin voimin päättäjäisiin. 

To 1.8. Leirimme pakataan kotimatkaa varten ja leiri päättyy. 

Vesi-asiaa: 

Aiemmasta tiedosta poiketen näyttää siltä, että perheleiriin ei tule omaa vesipistettä. Juomavettä tulee toimintapisteelle hanallisiin astioihin. Pepunpesupaikka tulee WC-bajamajojen yhteyteen, leirissä saatte tietää sijainnin tarkemmin. Babywaipseja kannattaa silti ottaa reilusti mukaan.  

Koko leirialueen kartta: 

https://www.ilves19.fi/katsasta-ilveksen-kartta/ 

Infoa koko leirin säännöistä ja toiminnasta sekä turvallisuudesta. Kaikkien aikuisten kannattaa lukea tämä: 

https://www.ilves19.fi/leirilippukuntakansio/ 

Majoittuminen Nanossa: 

Nanon majoittuminen on jaettu koko leirin majoittuvien teltta-alueeseen, supeleirin majoittuvien teltta-alueeseen ja päiväunia nukkuvien teltta-alueeseen. Perhe voi itse valita mikä alue houkuttelee eniten tai mistä löytyy paras paikka lepoon omalle telttakunnalle. Pyrimme siihen, että majoitusalue säilyy viihtyisänä lyhyen leirin majoittuvien poistuessakin, ja toisaalta päiväunia nukkuvilla olisi paras mahdollinen unirauha leirin ajan. 

Mikäli saavut ennen maanantaita ja emme ole vielä paikalla, niin alueet on merkitty maastoon ämpärein.  Perheleirin kartassa näkyvässä portin paikassa (x) on majoittumisen turvallisuusohje sekä karttakuva siitä miten eri unialueet muodostuvat maastoon. Merkkinä on punainen Nanon postilaatikko. Perhe voi siis itse valita mille alueelle haluaa majoittua.  

 

Nanon tekijätiimiin muutoksia:  

Meitä on nyt Katja (ruokailuvuorojen jako supe-leirin ajan), Kasper (leirimummi paikalla aamupalan jälkeen-päivälliseen asti Nanossa), Miia ja lapset (saattajana ohjelmiin), Aliisa (saattajana ohjelmiin), Kaisa (Nanon oma seppo, monitoiminainen), Jenni (ohjelmiin valmistautuminen, ilmoitustaulu) ja Sini (perheleirin päällikkö, ajovuorojen jako).  

Pieni tauko toiminnassa vielä ennen leiriä, pakkaamme, rakennamme ja keräämme voimia torstaista sunnuntaihin.  

Perheleirin tiimiä tavoittaa maanantaista alkaen perheleiristä.  

Terkuin Perheleirin tiimi