Ohjelma ja ikäkaudet

Ilvekselle osallistuvat kaikki ikäkaudet sudenpennuista vaeltajiin. Jokaiselle ikäkaudelle järjestetään mielekästä tekemistä ikäkauden erityispiirteet huomioon ottaen. Leirillä koetaan elämyksiä, joita lippukunnan ei ole helppo yksinään tarjota. 

Tekemistä ja touhua on tarjolla kaikille ikäkausille!

LEIRIN OHJELMA

Leirin ohjelma koostuu pääasiassa erilaisten laaksojen ohjelmista. Laaksoja on neljällä eri teemalla: globaali, vesi, teknologia ja luonto. Laaksoissa sudenpennut, seikkailijat ja tarpojat toimivat ikäkausittain oman ryhmänsä kanssa. Seikkailijat pääsevät myös sepeliin ja tarpojat IlvesKITTiin. Myös nuoremmat partiolaiset pääsevät mukaan leirin tekemiseen omaan ikäkauteensa sopivalla tavalla.

Samoajien ja vaeltajien leiri koostuu ohjelmasta ja pestistä. Pestejä on vielä auki nettisivuilla. Samoajien ja vaeltajin leiriohjelmassa käydään myös laaksoissa, mutta luvassa on myös spesiaalimpaa oman ikäkauden ohjelmaa.

Yhteisohjelmat tempaavat koko leirin mukaansa ja luovat leirin yhteishenkeä. Partiolaulut raikaavat ja huivit heiluvat! Luvassa on elämyksiä kaikenikäisille!

Ikäkausijohtajille tukimateriaalia kuten luotsien oppaat ja ennakkotehtävät löytyvät täältä.

Sudenpentujen Ilves

Hei, sudenpentu!

Kivaa, että olet tulossa kesällä hämäläiselle piirileirille!

Sudenpentuja on ilmoittautunut yli 1200, joten leirillä on touhua ja tohinaa. Uusia ystäviä ja tuttuja kavereita. Partiolainen tulee toimeen muiden kanssa, eikä jätä ketään yksin.

Sudenpentujen leiriohjelma on koottu ikäkauteen sopivista tehtävistä, ei liian haastavaa ja jokaisella jotakin tuttua ja uutta ihmeellistä, partiosilmät avaavaa toimintaa. Luvassa on perinteistä partiotekemistä tulevaisuuteen katsoen, koloilloissa opittuja taitoja kokeillaan leirielämässä.

Leiripäivän ohjelmaan on sisällytetty niin rauhallista leirielämää kuin ohjattuja aktiviteettejä laaksoissa. Laaksoissa sudenpentu pääsee kokemaan tulevaisuuden tekniikkaa metsäleirin ympäristössä, Valtamerilaaksossa huimia ja opettavaisia vesiseikkailuja, luontolaaksossa sudenpentu tutustuu luonnon monimuotoisuuteen ja suorittaa osia Panda-merkistä, Biipii laaksossa sudenpennun maailmankatsomusta avataan leikkien varjolla “kädet savessa”.

Sudenpentujen leiri huipentuu ikäkauden omiin päättäjäisiin vierailupäivänä. Pyhän Yrjön lohikäärme kulkue johdattaa iloiset leiriläiset ohjelmapaikalle. Tämän hetken voi sudenpentu viettää yhdessä muiden ikäkautensa edustajien kanssa sekä paikan päälle on tervetulleita vierailupäivään osallistuvat perheenjäsenet. Toivottavasti kaikki mahtuvat mukaan!

Sudenpentujen leirielämässä ovat vahvasti mukana oman tutun akelan tuki ja turva. Akeloita on myös paljon, joten he saavat tukea toisiltaan ja muilta johtajilta sekä Ilves19 –leirin kotisivuille kootaan “Akelan taskupankki” joka löytyy julkaistaan lähempänä leiriä.

Piirilehti Täplä 2/2019 keskiaukeama Panda-merkistä, jonka voi ottaa mukaan leirille: ilves19_panda

Seikkailijan Ilves

Tervetuloa ilvekselle Seikkailija 

Leirillä on tärkeintä tekeminen ja kaverit, ja ilveksellä on todellakin luvassa reilusti niitä molempia. Kavereita riittää koska seikkailijoita on tulossa leirille yli 800! Seikkailijan leiri koostuu perinteisistä laaksoissa tapahtuvista monipuolisista tekemisistä sekä ilves-Sepelistä Futurasta. Seikkailijoista tarpojiksi siirtyville on luvassa myös siirtymäohjelmaa. Seikkailijat toimivat laaksoissa ja sepelissä omissa ryhmissään sekä toisten ryhmien kanssa itsenäisesti sekä leirisampojen tukemana. Lisäksi leirillä on varattu hyvin aikaa omaan tekemiseen leirilippukuntapäivässä, sekä ohjelmien välissä. Yhteisen leirin tunnelmaan ja tekemiseen pääsee yhteisohjelmissa kuten avajaisssa, päättäjäisissä ja karnevaaleissa. Leirisammoille julkaistaan tehtävää tukeva leirisammon opas kevään aikana. Omassa lippukunnassa ja leirilippukunnassa toimiville Sammoille järjestetään myös oma tapaaminen leirin aikana.

Tarpojien Ilves

Tarpojien ohjelma muodostuu leirillä neljästä eri sisältöisestä laaksosta, päivästä leirilippukunnassa sekä koko ikäkauden tarpojatapahtumasta, joka kokoaa koko alaleirin tarpojat erilaisten tehtävien pyörteeseen. Unohtamatta tarpojasta samoajaksi siirtymää. Tällä leirillä tarpojat eivät juokse läkähdyksiin asti laaksoissa ja eriohjelmissa, vaan aikaa on varattu niin vanhojen kuin uusien ystävienkin kanssa olemiseen. Jätskillä ehtii varmasti jokainen käydä.  

Leirin teema näkyy myös vahvasti tarpojien leiriohjelmassa. Kitt eli koko ikäkauden tarpojatapaaminen loikkaa suoraan tarpojien omiin vaikutusmahdollisuuksiin ja siihen millaista maailmaa olemme tulevaisuudessa rakentamassa. Tulevaisuuden onnellinen sukupolvi on sosiaalinen ja hyväksyy erilaisia ihmisiä. Lisäksi tarpojalla on mahdollisuus tutustua uusiin ihmisiin ja erilaisiin partiolaisiin kitt ohjelman pyörteissä. Teknologiaakaan ei ole unohdettu ohjelmaa kootessa.
Lisäksi tulevaisuudessahan meillä partiossa luotsitoiminta on itsestään selvyys. Luotseilla on oma roolinsa ja he ovat myös tarpojille tukena olevia aikuisia johtajia. Tätä varten leiri tuo luotsit lähelle ohjelmaa ja he saavat vinkkejä myös tarpojaohjelman toteuttamiseen omassa lippukunnassaan.

Samoajien Ilves

Samoaja – teitä on tulossa Ilvekselle ihan mahtava porukka! Tarjolla tulee olemaan sopivassa
suhteessa pestiä, pakollisia mestarin oppia ja laaksoja sekä vapaavalintaista omaa tekemistä.
Käythän siis tekemässä pesti- ja ohjelmailmoittautumiset mahdollisimman pian (viim. 30.4. mennessä http://kuksaan.fi/24685)!
Porsaanreikä-PT-kisa, lukuisat ninjat, yöjuoksut, ylläriohjelmat, ja sun ikioma superoppi mestarin johdolla. Ja Monumentin Puskafeelle kannattaa tulla joka päivä tsekkaamaan illan ohjelma!

Samoajien Ilvekseen voit tutustua paremmin täällä.

Vaeltajien Ilves

Vaeltajille on leirillä omaa ohjelmaa: asiaa ja elämyksiä! Jotta pestin ja ohjelmaan osallistumisen yhteensovittaminen onnistuu sujuvasti, julkaistaan huhtikuun aikana vaeltajien ohjelma ja osaan ohjelmista ilmoittautuminen. Ilmoittautumaan pääset alla olevan linkin kautta. Kaikkiin ohjelmiin ei voi enää leirillä ilmoittautua.

Vaeltajien Ilvekseen voit tutustua paremmin täällä.

TEEMANA TULEVAISUUS

Ilves loikkaa tulevaisuuteen, joten leirin ohjelmissa tullaan tutustumaan tulevaisuuden maailmaan ja kehitetään tulevaisuudessa tarvittavia taitoja.

BP jätti meille tehtävän ja me haluamme oikeasti toteuttaa sen: ”Jätä maailma parempana kuin sen löysit”

Jokainen leiriläinen pääsee leirin aikana pohtimaan tulevaisuutta ja sitä, miten me voimme tehdä maailmasta paremman. Tulevaisuus-teemalla halutaan luoda positiivista näkymää tulevaisuudesta!

Eri ohjelmalaaksot pureutuvat teemaan omasta näkökulmasta. Laaksojen teemat ovat globaali, teknologia, luonto ja vesi.

BiiPii-laaksossa globaalikasvatuksen kautta tulee esille erilaisuudena arvostaminen ja omien arvojen kehittäminen sekä kestävä kehitys ja opimme miten tehdä parempia valintoja tulevaisuuden puolesta. Tässä laaksossa pääset tutustumaan kansainvälisiin urheilulajeihin.

Horistontti-laaksossa tutustutaan tulevaisuuden teknologioihin ja miten voisimme hyötyä niistä. Seikkaillaan virtuaalitodellisuudessa ja tutustutaan koodaukseen. Pohditaan myös minkälaista elämä on tulevaisuudessa.

Valtameri-laaksossa ylitämme itseämme erilaisissa vesiaktiviteeteissa ja pohdimme vesiympäristön suojelua.

Luontoon! -laakso antaa ajatuksia paremman ja puhtaamman luonnon saavuttamiseen ja luonnon arvostamiseen ja monimuotoisuuteen, tutustumme luonnosta ja metsästä saataviin elinkeinoihin ja kuinka ne toimivat kestävästi.

Leirillä otetaan tulevaisuuslasit päähän ja lähdetään seikkailuun!

Eri ohjelmissa osallistujat pääsevät tutustumaan tulevaisuuden taitoihin, kuten hyvän tekeminen, itsensä kehittäminen, erilaisten ihmisten ja luonnon arvostaminen, kestävä kehitys, tavat ajatella (kriittinen, luova, innovatiivinen), ongelmien ratkaisu, tiimityöskentelyn, yhteistyön ja kommunikaation kehittäminen, omien arvojen tutkiminen…

Kaikessa tekemisessä korostuu ryhmätyöskentely ja yhteistyön voima!

SOVELTAVAT OHJELMAT LEIRILLÄ

Ilves pyrkii olemaan mahdollisimman esteetön metsäleiri ja tarjoamaan sitä kautta mahdollisimman monelle mahdollisuuden päästä osalliseksi leiristä ja sen tunnelmasta. Koska laaksoissa toteutettavat ohjelmat ovat oleellinen osa leirikokemusta, pyrkii Ilves mahdollistamaan jokaisen leiriläisen osallistumisen vähintään sovelletusti ainakin yhteen kunkin ohjelmalaakson pisteistä.

Tämän lisäksi Ilveksen esteettömyystiimi pyrkii miettimään yhdessä kasvatuksen kanssa erilaisia vaihtoehtoja soveltavan ohjelman toteuttamiseksi ja onpa leirille tulossa myös pieni tiimi avustamaan sovellettuun ohjelmaan osallistumisessa.

Tarkemmat tiedot soveltavasta ohjelmasta julkaistaan loppukeväästä 2019. Lisätietoja: saija.ala-hannula@partio.fi