Perheleiri

Ajankohtaista: Näin saavut perheleirille

Nano 9-10 on Ilves19 perheleiri. Toivotamme kaikki lapsiperheet tervetulleiksi Nanoon! Perheleiri mahdollistaa pienimpien lasten perheiden osallistumisen Ilvekselle osaksi tai koko leirin ajaksi tarjoamalla lapsiystävälliset leiriolosuhteet lapsille ja aikuisille. Nano 9-10 on suunniteltu pikkuväen tarpeita ajatellen. Perheleirin tavoitteena on mahdollistaa mahdollisimman monen aikuisen osallistuminen leirin työtehtäviin.

Ohjelma perheleirissä

Perheleirissä on joka päivä oma ohjelmansa. Perheleirin elämä mukailee muun leirin ohjelmaa. Päivään kuuluu satutunti päivälevon mahdollistamiseksi. Perheleiriin tulee oma leikkipaikka.

Aikuiset perheleirissä

Kahden vanhemman voimin saapuvan perheen vanhemmista toisella tulee olla täysipäiväinen eli 100 % pesti tai molemmilla 50 % pestit. Yksin lasten kanssa tulevat vanhemmat voivat muodostaa leiriperheitä. Leiriperheestä yksi aikuinen voi hoitaa omia ja toisten alle kouluikäisiä lapsia pestin omaisesti. Mikäli telttakunnasta useampi aikuinen haluaa hoitaa lapsia, voivat he jakaa lastenhoitovastuun ja pestin puoliksi, kunhan se sopii myös pestaajalle. Lastenhoitopalvelua ei ole, vaan lasten hoidosta vastaa aina oma, tuttu aikuinen.

Perheleiri pyörii jokaisen siellä majoittuvan aikuisen panoksella, joten kaikilta siellä majoittuvilta edellytetään osallistumista yhteisten tehtävien hoitamiseen. Näistä lyhyistä yhteisistä tehtävistä ilmoitetaan leirillä, ja ne voi hoitaa yhdessä lasten kanssa.

Ruokailu

Perheleiri ruokailee leirin keittiössä, jossa tarjoillaan samaa ruokaa kuin muuallakin leirissä. Hygienia- ja tilasyistä perheiden tuomia omia ruokia ei voida säilyttää perheleirin puolesta. Omia jääkaappeja ei voi leirille tuoda. Jääkaappi säilytystä tarvitsevat lääkkeet säilytetään leirin toimistossa kuten muunkin leirin lääkkeet.

Majoittautuminen Nano 9-10 -perheleirissä

Perheleirissä majoitutaan 0-6-vuotiaiden lasten kanssa. Nano 9-10ssa majoittuvat 0-6 vuotiaat lapset eivät kuulu ikäkausiohjelmien piiriin, vaan osallistuvat perheleirin ohjelmaan.

Partio-ohjelmaikäiset lapset majoittuvat leirilippukunnassa heille suunnatun leiriajan. Esimerkiksi sudenpentu majoittuu supeleirin ajan leirilippukunnassa, ja sen jälkeen vanhempien kanssa perheleirissä.  Tässä tapauksessa vanhemmat voivat halutessaan majoittua alkuleirinkin perheleirissä. Tällöin he myös osallistuvat perheleirin ”kotitöihin” samoin kuin osallistuisivat leirilippukunnan toimintaan.

Sudenpentu perheineen voi halutessaan majoittua perheleirissä varsinaisen sudenpentuleirin ajan, jos mukana on pienempiä sisaruksia. Tällöin sudenpentu kuitenkin osallistuu oman ikäkautensa varsinaiseen ohjemaan oman leirilippukuntansa kanssa.

Perheleirissä asutaan itse mukana tuoduissa teltoissa. Perheet voivat sopia yöpyvänsä toisen perheen kanssa samassa teltassa. Telttapaikkoja ei ole mahdollista varata etukäteen. Perheleirissä voivat majoittua myös EVP-leiriläiset (Ei Vielä Partiolaiset), joita koskee sama 50%+50% tai 100% pestivaatimus.

Sudenpennut oman Ilveksensä päättyessä

Varsinaisen sudenpentuleirin päättyessä sudenpennut voivat jatkaa leiriä perheleirissä oman perheensä / leiriperheensä kanssa ja osallistuvat perheleirin omaan ohjelmaan.  

Kannustamme kaikkia partio-ohjelman ikäisiä lapsia ja johtajia majoittumaan ensisijaisesti leirilippukunnassa. Toivomme kaikkien mahdollisten aikuisten olevan apuna leirilippukunnan arjessa, koska lippukuntien hyvinvointi on koko piirileiriprojektille ykkösasia.

Perheiden majoittuminen leirilippukunnassa leirilippukunnan johdon luvalla

Perheiden on mahdollista majoittua leirilippukunnassa, mikäli tähän on saatu leirilippukunnan johdon lupa. Perheleirin palvelut ja ohjelma ovat avoimia myös leirilippukunnissa majoittuville. Muista kuitenkin ilmoittautuessasi ilmoittaa osallistumisestanne perheleirin ohjelmaan.

Ennen leiriä julkaistaan lisäohjeistusta, kuinka leirille on hyvä valmistautua, ja miten perheleirissä toimitaan. Mikäli sinulla heräsi nyt kysyttävää, niin ole yhteydessä perheleirin päällikköön Inikseen sini.stolt@partio.fi

Meillä on perheleirin oma webinaari, jonka ajankohdan ilmoitamme myöhemmin. Voit tulla silloin linjoille juttelemaan perheleiristä, ja kysymään mieltä painavia asioita. Lisäksi perustimme facebookiin oman Nano- Ilves19 perheleiri ryhmän https://www.facebook.com/groups/414352659110293/. Olet tervetullut siihen mukaan!

Katso perheleiriin liittyvät usein kysytyt kysymykset ja niiden vastaukset täältä:

https://www.ilves19.fi/ukk/#perheleiri