Yhdenvertaisuus

Voinko lähteä mukaan Ilvekselle? Jos asia mietityttää itseäsi tai jotakuta lippukuntalaistasi, lue eteenpäin. Leiri järjestetään Evolla metsässä. Leirialue on suhteellisen tasainen alue, jossa tulee toimeen toimintavälineiden avulla. Leirillä majoitutaan ulkona teltoissa ja koko leirin toiminta on pääsääntöisesti ulkona luonnossa.   

Leiri on avoin kaikille, jotka hyväksyvät partion arvopohjan. Sinun ei tarvitse olla partiolainen osallistuaksesi Ilvekselle. Leirin on tarkoitus tarjota kasvattavaa ja laadukasta tekemistä kaikille osallistujille. Leirillä pyritään varmistamaan, että osallistujien erityistarpeet (liikunta-, aisti-, ym.), sisupartiolaisuus tai erilainen kulttuuri eivät ole esteenä leirille osallistumiselle ja leirikokemuksen saavuttamiselle. Leirillä on tarkoitus järjestää joitain sovellettuja ohjelmia. Ohjelmapisteiden soveltuvuutta erilaisille osallistujille mietitään ohjelmaa suunniteltaessa.  

Leirin tavoitteena on, että jokaisen osallistujan on helppo osallistua ja toimia leirillä ilman, että tuntisi kuuluvansa erityisryhmään. Rakennetusta leiristä pyritään tekemään mahdollisimman esteetön, metsäolosuhteet huomioiden. Esteettömyydestä hyötyvät kaikki osallistujat pienimmistä perheleiriläisistä ja sisuista aina senioripartiolaisiin saakka.  

Jokaisen osallistujan perustarpeet pyritään resurssien puitteissa huomioimaan. Näitä perustarpeita ovat muun muassa ruokailu, peseytyminen ja leiriytyminen. Jokaisen leirille osallistujan tulee huolehtia omista erityistarpeistaan. Osallistujalla tulee olla mukana leirillä tarvittavat liikkumisen toimintavälineet, majoittumiseen liittyvät erityistarpeet esim. telttasänky ja muut mahdolliset leireilyyn liittyvät henkilökohtaiset tavarat.  Erityistarpeista on syytä muistaa kertoa leirin järjestäjille leirille ilmoittautuessa. Emme voi taata esim. uniapnealaitteelle yösähköä, jos emme tiedä tarpeesta ennalta.  

Toivottavasti tapaamme mahdollisimman monen kanssa Ilves19-leirillä. Ohjeistamme lippukuntia vielä tarkemmin siitä, mitä leirille osallistumisessa tulee huomioida tammikuussa 2019.  

Jos haluat olla yhteydessä yhdenvertaisuusasioissa, kysymyksiin vastaavat esteettömyyteen liittyvissä asioissa Miina Brodkin ja muissa yhdenvertaisuusasioissa Terhi Tuomainen sähköpostilla etunimi.sukunimi@partio.fi.

Lue myös myös: Mitä Ilvekselle lähtijän on hyvä tietää?