Tätä kaikkea on Ilveksen johtajahuolto: Positiivisuutta, yhteistyötä, virkistystä, kiittämistä ja kunnioittamista

Ilves 2019 on Hämeen Partiopiirin ja hämäläisten lippukuntien valtava yhteinen ponnistus, joka ei mitenkään voisi toteutua ilman aikuisten partiolaisten tärkeää työpanosta. Monella aikuisella ja vaeltajalla on jo tiedossa oma leiripesti, mutta mitä he voivat Ilvekseltä odottaa pestinsä lisäksi? Käännyimme Ilveksen kiittämistiimin puoleen ja selvitimme, miten leirillä pidetään huolta aikuisten ja johtajien viihtyvyydestä ja jaksamisesta.

Kuvaaja: Harri Halmejärvi

 

Aikuisille suunnattua ohjelmaa ja johtajien virkistyshetkiä koordinoi Ilveksellä Kiittämistiimi. Tutumman johtajahuolto-nimikkeen sijaan tiimi on jo nimivalinnallaan asemoinut itsensä kiittämisen, kannustamisen ja kuuntelemisen maailmaan, jossa leirin mahdollistavien aikuisten työpanosta kunnioitetaan suuresti.

– Palkitsemme leirin tekijöitä kaikella kivalla ja yllätyksellisellä. Sen lisäksi haluamme luoda positiivista energiaa ympärillemme ja muistuttaa, että aina on joku, jota voi kiittää, kertoo Ilveksen kiittämismestari Susanna ’Rassu’ Rask.

Kuvaaja: Harri Halmejärvi

 

Nokian Partiotytöistä koostuvasta kiittämistiimistä löytyy monenlaista tekijää ja ideanikkaria. Tiimiin kuuluvat Rassun lisäksi Johanna ’Nonnu’ Valento, Mirva ’Mirkku’ Levä sekä Piia ’Pipsu’ Kaunisto. Tiimin suunnitelmat ovat jo nyt hyvässä vauhdissa, vaikka paljon valmisteluja ja monenlaista tekemistä on toki vielä jäljellä ennen leiriä.

Kiittämistiimi lupaa tarjota Ilveksen aikuisille ja vaeltajaikäisille tekijöille monipuolista ohjelmaa koko leirin ajan. Iso osa ohjelmasta tapahtuu johtajakahvilassa ja sen liepeillä. Ohjelmien lisäksi leirin tekijöille tarjotaan mahdollisuuksia rentoutua ja olla rauhassa sekä urheilla ja virkistäytyä. Kiittämistiimin tavoitteena on saada kiitos kaikille leirin tekijöille näkyväksi, ja siksi tiimi pyrkii olemaan läsnä kaikkina vuorokaudenaikoina.

– Paitsi yöllä, koska riittävä yöuni on hyvinvoinnin alkulähde, Rassu toteaa hymyssä suin.

Mirkku (vas.) Rassu ja Pipsu Roihulla. Kuvaaja: Johanna ’Nonnu’ Valento.

 

Aikuiset ovat leirillä varmistamassa, että lapsilla ja nuorilla on kivaa ja mielekästä ohjelmaa, ravitsevaa ruokaa ja kaikin puolin toimiva leiri. Siksi kiittämistiimi huolehtii siitä, että myös aikuiset viihtyvät leirillä: iloinen ja hyvinvoiva tekijä antaa leirille ja leiriläisille paljon enemmän kuin loppuun palanut ja univelkainen. Tietysti myös aikuisille halutaan tarjota hienoja partioelämyksiä ja vain aikuisille suunnattuja ohjelmia.

Ilveksen tekijät voivat siis fiilistellä leiriä etukäteen hyvillä mielin, sillä luvassa on varmasti muutakin kuin pestissä työskentelyä aamusta iltaan. Kiittämistiimillä on myös terveisiä niille aikuisille, jotka vielä harkitsevat leirille ilmoittautumista:

– Ilman johtajia ja aikuisia ei ole Ilvestä. Piirileirille kannattaa ehdottomasti osallistua, jotta voi nähdä, kuinka lapset ja nuoret nauttivat upeasta leiristä Evolla. Samalla leirin tekijät pääsevät tekemään yhdessä hyvää. Rohkeasti mukaan! Yhdessä saamme paremman leirin aikaiseksi!

Ilveksen ilmoittautuminen on auki 14.2. asti täällä.

Kiittämistiimi kaipaa vielä lisää innokkaita tekijöitä riveihinsä. Kiinnostuneet voivat olla yhteydessä kiittämismestari Rassuun (susanna.rask@partio.fi).

Teksti: Milla Sirén