Tervetuloa vierailupäivään

Vierailupäivä järjestetään lauantaina 27.7. klo 11-17, jolloin myös sudenpentujen leiri päättyy.

Leirin vierailupäivä tarjoaa oivan tilaisuuden päästä kurkistamaan, miltä isolla partioleirillä oikein näyttää sekä tietysti tapaamaan omia leirillä olevia läheisiään. Vierailupäivään ovat tervetulleita leiriläisten kotiväki, mummut, papat, kummit, kaverit ja ihan kaikki kiinnostuneet!

Vierailupäivän liput

Ennakkolippujen myynti on päättynyt. Leiriportilta voi ostaa lipun vielä vierailupäivänä. Tällöin hinta on 25 €. Myös yhteiskuljetuslippujen myynti on päättynyt ja kuljetukset on loppuunmyyty.

Mikäli olet unohtanut ostaa parkkilipun, voit ostaa sen vielä Tiketin sivuilta vielä vierailupäivään asti.

Ohjeita vierailupäivään

Leirialueen kartta löytyy osoitteesta www.ilves19.fi/kartta ja siihen kannattaa tutustua jo ennen leiriä. Kartasta kannattaa ottaa myös kuvakaappaus omaan puhelimeen varmuuden vuoksi, sillä datayhteydet eivät välttämättä toimi leirillä kunnolla suuren väkimäärän vuoksi.
Leiriläiset odottavat vieraitaan omassa alaleirissään ja leirilippukunnassaan, joten selvitä jo etukäteen, missä alaleirissä ja leirilippukunnassa leiriläisesi asuu. Vierailijoiden kysymyksiin osataan vastata leiritoimiston edessä sijaitsevalla infotiskillä. Leiritoimisto sijaitsee heti leirialueelle saavuttaessa tien oikealle puolella.

Saapuminen leirille

 • Jos olet hankkinut liput yhteiskuljetukseen Tiketin kautta, bussien lähtöajat ja -paikat löydät ohesta. Ne kannattaa tarkistaa nyt vielä uudelleen, sillä aikatauluihin on saattanut tulla pieniä muutoksia. Ole ajoissa paikalla!
 • Jos osallistut lippukunnan järjestämään yhteiskuljetukseen, noudata lippukunnalta saamiasi ohjeita.
 • Jos tulet omalla autolla, seuraa leirin vierailupäivän opasteita Padasjoentiellä. Pysäköintialue sijaitsee Mäkikulmantien ja Padasjoentien risteyksessä. Parkkipaikalta on sukkulakuljetus leirialueelle ja takaisin. Kuljetuksen hinta sisältyy parkkilipun hintaan. Jos et ole muistanut ostaa parkkilippua, voit ostaa sen vielä Tiketin sivuilta. Vammaisen pysäköintiluvalla saa ajaa lähemmäksi leirialuetta, ota yhteyttä etukäteen lisätietojen saamiseksi: iina.ojala@gmail.com.
 • Polkupyörällä tulijat voivat jättää pyöränsä joko Evokeskukselle, josta leiriportille siirrytään kävellen tai autojen parkkialueelle, josta leirialueelle kulkee maksuton nonstop-sukkulakuljetus.

Poistuminen leiriltä

 • Tiketin kautta yhteiskuljetuslipun ostaneiden bussit lähtevät samalta alueelta, mihin ne päivällä ovat saapuneet. Ole ajoissa paikalla ja varmista, että hyppäät oikeaan bussiin. Nämä bussit on merkitty tunnisteella “Tiketti-lippujen yhteiskuljetus ja PAIKKAKUNTA”.
 • Jos osallistut lippukunnan järjestämään yhteiskuljetukseen, noudata lippukunnalta saamiasi ohjeita.
 • Omalla autolla tulleet kuljetetaan sukkulakuljetuksilla takaisin parkkialueelle. Viimeinen sukkulakuljetus lähtee leiriltä klo 17.
  Huomaathan, että ihmisiä ja busseja on liikkeellä todella paljon, joten on erityisen tärkeää noudattaa annettuja ohjeita ja mahdollisia paikan päällä annettuja lisäohjeita. Kaikki kyllä pääsevät kotiin.
  Huom! Jos olet liikkeellä omalla autolla ja sinulla on kiire, suosittelemme poistumaan leirialueelta klo 14.30 mennessä, sillä sen jälkeen on odotettavissa isoin ruuhka.

Sudenpentujen poistuminen leiriltä

Sudenpennut poistuvat leiriltä joko omien vieraidensa mukana henkilöautolla tai yhteiskuljetuksella tai vaihtoehtoisesti lippukunnan järjestämällä yhteiskuljetuksella. Jos sudenpentu poistuu vierailijoidensa kanssa yhteiskuljetuksella, myös hänelle on pitänyt ostaa lippu yhteiskuljetukseen etukäteen.

Leiriläisen noutaminen leiriltä lauantaina

Jos ei halua osallistua vierailupäivään, voi leiriläisen myös vain hakea leiriltä lauantaina. Tällöin ajetaan normaalisti vierailupäivän parkkiin odottamaan leiriläistä. Leiriläinen tulee parkkialueelle sukkulakuljetuksella (nuoremmilla leiriläisillä pitää olla lippukunnan puolesta saaattaja mukana). Tässä tapauksessa ei tarvitse maksaa pysäköintimaksua.

Ruokailu leirillä

Leirillä tarjoillaan lounasta klo 11.30-14. Pakkaathan omat astiat mukaan. Lounaalla on ruokana lihamakaronilaatikkoa. Myös kahvia on tarjolla lounaan yhteydessä.
Jakelukeittiöitä on kaksi ja toivomme, että ruokailette ensisijaisesti siellä keittiöllä, jossa oma leiriläisenne muutenkin ruokailisi. Voitte halutessanne ruokailla leiriläisenne kanssa samaan aikaan. Huomaattehan kuitenkin, että sudenpentujen pitää ruokailla klo 13 mennessä, jotta he ehtivät lippukuntansa kanssa ajoissa päättäjäisiin.
Jakelukeittiöiltä saa tavallisen ruuan lisäksi gluteenitonta, kasvis- ja vegaanista ruokaa. Maidotonta, kananmunatonta ja luontaisesti gluteenitonta ruokaa on mahdollista saada Saukonojantien ja leirisuoran risteyksessä sijaitsevasta erikoisruokavaliokeittiöstä.  

Päivän ohjelma

Päivän aikana ehtii hyvin tutustua leirialueeseen, tavata tuttuja ja nauttia toivottavasti mukavasta leirisäästä. Klo 14 järjestetään sudenpentujen päättäjäiset Ohjelmalavalla. Päättäjäisiä ovat tervetulleita seuraamaan kaikki kiinnostuneet. Leiriltä löytyy kahvila ja jäätelökioski. Kahvilassa käytetään omaa mukia.

Mukaan tarvitset:

 • säänkestävät vaatteet (huomioithan mahdollisen sateen tai helteen)
 • hyvät kengät, jotta niillä jaksaa kävellä koko vierailupäivän ajan
 • omat astiat eli lautanen, muki, haarukka ja veitsi
 • istuinalustan, niin halutessasi
 • vesipullo täytettynä

Huomiothan, että lemmikkieläinten tuominen vierailupäivään ei ole sallittua.

Seuraathan tapahtumaa myös jo Facebookissa?

Lisätietoja vierailupäivästä antaa Elina Kamppari, elina.kamppari2@partio.fi, p. 044 2700609,

Yhteiskuljetusten lähtöpaikat ja -ajat
Nokia klo 9.00 Linja-autoasema, tilausajopysäkki
Pirkkala klo 9.30 ABC Pirkkala
Tampere klo 9.30 Keskustorin tilausajopysäkki
Kangasala klo 10 Linja-autoasema
Hämeenlinna klo 10 Wetterhoffin tilausajopysäkki
Lahti klo 10 Matkakeskuksen tilausajopysäkki

Yhteiskuljetusten lähtöajat leiriltä (pysähtyy samalla alueella kuin tullessa)
Nokia ja Pirkkala klo 16.00
Tampere klo 16.00
Kangasala klo 16.00
Lahti ja Hämeenlinna klo 16.30